Windscribe

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Windscribe is een VPN uit Canada die geen gegevens logt en voor de gratis versie een datalimiet van 2 GB per maand heeft (of 10 GB als je registreert met je mailadres). In Windscribe Free kun je kiezen uit tien locaties voor je verbinding (waaronder Nederland en de Verenigde Staten). Je kunt ook media uit verschillende landen streamen (door geo-blokkades te omzeilen) en torrents downloaden met de gratis versie.

Windscribe beveiligt en anonimiseert je verbinding en zorgt dat je een ander IP-adres krijgt voor de buitenwereld. De VPN biedt apps voor desktop (Windows, Mac en Linux), mobiel (Android en iOS) en extensies voor web browsers (Chrome, Firefox, Edge en Opera). Om je privacy beter te beschermen en je veiligheid te vergroten kan Windscribe ads en trackers blokkeren via de browser extensie. De desktop-app van Windscribe blokkeert ook malware. Bovendien is er een firewall (killswitch) die zorgt dat je IP-adres niet per ongeluk gelekt wordt.

De browser extensie van Windscribe heeft nog als extraatje dat je User Agent (welke browser, besturingssysteem etc. je gebruikt) random gewisseld wordt. Dit bemoeilijkt het fingerprinten (uitleg) van je browser om je toch te kunnen identificeren.

Als verbindingsprotocollen voor Windscribe kun je onder andere kiezen uit OpenVPN (UDP, TCP), WireGuard en IKEv2. De interface van Windscribe is in het Engels en enkele andere talen maar niet in het Nederlands.

Windscribe is een prima VPN die je privacy waarborgt. Voor de gratis versie is de datalimiet 2 tot 10 GB per maand maar je kunt wel torrents downloaden en media streamen.

Inst

Reacties

@redactie
Ook niet. Get Started. De internetpagina van Windscribe opent > Create your account.
Laat maar zitten die rommel.

Wij downloaden en installeren Windscribe voor Windows, niet enkel voor Opera. Misschien zit daar het verschil in. Zie afbeelding:

uw info is onjuist / niet volledig.
Get Winscribe > Opera > installatie> Get started > Pick your plan > Free up to 10 GB month > Create your account. Nergens 2 GB.

@Anoniem
Bij ons staat gewoon 2 GB zonder registreren in het hoofdvenster na installatie.

 

Dat klopt! Verder vind ik het vermeldingswaardig dat windscribe ook op mobiele apparaten zoals android gesynchroniseerd is te installeren. Verder kon je door Windscribe te beoordelen op Twitter 5gb extra verdienen per maand. Hoe dat nu met X zit weet ik niet, maar dat kan Windscribe je zo vertellen.

Je kunt alleen maar kiezen voor de 10 GB versie met een account.
Ik zie de 2 GB versie nergens aangeboden.

Dat is nog een testversie. Maar 2.6.14 (die wij nog niet vermeld hadden) is wel uitgebracht.

Windscribe heeft een update gehad naar versie 2.7.3.

En dit dus : ProtonVPN free: beperkt aantal servers en daardoor vaak trager, geen p2p (bittorrent)-ondersteuning.

In ieder geval is Windscribe een fatsoenlijke VPN provider.
Als ik de Redactie was zou ik Hotspot Shield en Betternet uit het lijstje verwijderen.

Pagina's