TunnelBear

Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.3 (36 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

TunnelBear is een applicatie die uw internetverbinding beveiligt en anonimiseert. TunnelBear maakt een VPN-verbinding met zijn eigen proxy servers: leuk in beeld gebracht door een beer die een tunnel graaft. Dit zorgt er voor dat u veilig kunt internetten op open wifi-netwerken (hotspots) op vakantie of in openbare gelegenheden. Met  TunnelBear krijgt u ook een ander IP-adres.

TunnelBear biedt extra beveiliging en privacy en is vooral nuttig als u gaat internetten op openbare wifi-netwerken of hotspots. Uw internetverbinding wordt versleuteld met een VPN (Virtual Private Network) connectie waardoor op open wifi-netwerken anderen niet uw wachtwoorden of inloggegevens buit kunnen maken. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel.

TunnelBear is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Als een van de weinige VPN apps is ook de iOS-versie van TunnelBear voor iPhone en iPad gratis. Beperking van de gratis variant is wel een datalimiet van 500 MB per maand! Dit is niet heel veel, maar als u sporadisch met uw smartphone, tablet of laptop gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk dat u wilt beveiligen dan is TunnelBear een uitkomst.

Als u TunnelBear promoot via Twitter kunt u 1 GB per maand bijverdienen.

TunnelBear is in 2018 overgenomen door McAfee. Het Canadese VPN-bedrijf stelt dat het als een onafhankelijk team blijft opereren binnen de Amerikaanse beveiligingsgigant McAfee (dat vorig jaar weer verzelfstandigd is na in 2010 te zijn overgenomen door Intel) en dat de losse TunnelBear producten blijven bestaan. Ook zou privacy een speerpunt blijven in TunnelBear.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Na TunnelBear geïnstalleerd te hebben wordt mij gevraagd in te loggen. Maar elke keer als ik dat doe, krijg ik de mededeling terug: "De bewerking kan niet worden voltooid. Verbinding verbroken door software (53). Wat is hier aan de hand en hoe los ik dat op?

@Anoniem
Of ProtonVPN dat heeft ook geen limiet (en biedt VPN voor al je internetverkeer, niet alleen je browser):
https://www.gratisso...

Beperking van de gratis variant is wel een datalimiet van 500 MB per maand!

Dat schiet niet op. Ik adviseer Opera met gratis onbeperkte VPN zonder dat een beer eerst een tunnel hoeft te graven.
En om gelijk ook maar de in Opera ingebouwde AdBlocker te activeren.

TOR is de beste VPN

Kijk ook eens voor goede en gratis -normaal tot 10 Gb per maand - handige vpn : https://www.vpngids....

Zit nu in Iran en probeer extra bagage voor de terugreis bij te boeken, gaat goed tot betaling (visa). Gebruik lantern ; is er een oplossing voor?

Een prima en snelle gratis VPN-verbinding met servers in allerlei landen is de invoegtoepassing setupvpn free. Werkt geweldig.

is het nu versienr. 3.1 of 3.2?

Ik heb de gratis versie van Tunnelbear geïnstalleerd. Er zijn nog best wat servers beschikbaar. Als je BBC iPlayer wil kijken heb je bijvoorbeeld een UK server nodig. De gratis versie van Tunnelbear heeft bijvoorbeeld servers in UK, Amerika, Canada, Nederland en nog wat andere landen in Europa (en paar servers in Azië). Als je wil streamen moet er een server staan in het land waar de dienst die je wilt bekijken toegankelijk is (BBC iPlayer = UK bijvoorbeeld). Het grootste probleem van gratis Tunnelbear versie is de 500 MB datalimiet; met streamen ga je natuurlijk vrij vlot door je data heen. Er zijn nog wat andere gratis VPN alternatieven die geschikt kunnen zijn voor jouw doeleinden; Hide.me heeft bijvoorbeeld al 4 keer zo veel data beschikbaar voor de gratis variant. Een handige vergelijking van Tunnelbear, Hide.me en nog wat andere gratis VPN diensten: https://www.vpngids.... . Maar wellicht zul je bij een van hen moeten upgraden naar een betaald pakket, simpelweg om het datalimiet op te heffen zodat je kan streamen.

Kun je hier de geoblock mee omzeilen en op bijvoorbeeld BBC iplayer, ITV, Channel 4 enzo?

Pagina's