TunnelBear

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.3 (23 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Actueel: 

15 februari 2018
TunnelBear 3.2 voor Windows is verschenen. Deze uitgave voert diverse kleine verbeteringen door, lost foutjes op en heeft de VigilantBear functionaliteit vernieuwd.

Beschrijving: 

TunnelBear is een applicatie die uw internetverbinding beveiligt en anonimiseert. TunnelBear maakt een VPN-verbinding met zijn eigen proxy servers: leuk in beeld gebracht door een beer die een tunnel graaft. Dit zorgt er voor dat u veilig kunt internetten op open wifi-netwerken (hotspots) op vakantie of in openbare gelegenheden. Met  TunnelBear krijgt u ook een ander IP-adres.

TunnelBear biedt extra beveiliging en privacy en is vooral nuttig als u gaat internetten op openbare wifi-netwerken of hotspots. Uw internetverbinding wordt versleuteld met een VPN (Virtual Private Network) connectie waardoor op open wifi-netwerken anderen niet uw wachtwoorden of inloggegevens buit kunnen maken. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel.

TunnelBear is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Als een van de weinige VPN apps is ook de iOS-versie van TunnelBear voor iPhone en iPad gratis. Beperking van de gratis variant is wel een datalimiet van 500 MB per maand! Dit is niet heel veel, maar als u sporadisch met uw smartphone, tablet of laptop gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk dat u wilt beveiligen dan is TunnelBear een uitkomst.

Op Windows ziet TunnelBear er zo uit (zet de knop op 'ON' om de VPN te starten):

Als u TunnelBear promoot via Twitter kunt u 1 GB per maand bijverdienen.

Categorie: 
Extra beveiliging, Anoniem surfen
Versienummer: 
3.1
Laatst gewijzigd: 
15 februari 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft geen datalimiet van 500 MB per maand
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

TunnelBear maakt reclame voor zijn betaalde versie.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Een prima en snelle gratis VPN-verbinding met servers in allerlei landen is de invoegtoepassing setupvpn free. Werkt geweldig.

is het nu versienr. 3.1 of 3.2?

Kun je hier de geoblock mee omzeilen en op bijvoorbeeld BBC iplayer, ITV, Channel 4 enzo?

Ik heb de gratis versie van Tunnelbear geïnstalleerd. Er zijn nog best wat servers beschikbaar. Als je BBC iPlayer wil kijken heb je bijvoorbeeld een UK server nodig. De gratis versie van Tunnelbear heeft bijvoorbeeld servers in UK, Amerika, Canada, Nederland en nog wat andere landen in Europa (en paar servers in Azië). Als je wil streamen moet er een server staan in het land waar de dienst die je wilt bekijken toegankelijk is (BBC iPlayer = UK bijvoorbeeld). Het grootste probleem van gratis Tunnelbear versie is de 500 MB datalimiet; met streamen ga je natuurlijk vrij vlot door je data heen. Er zijn nog wat andere gratis VPN alternatieven die geschikt kunnen zijn voor jouw doeleinden; Hide.me heeft bijvoorbeeld al 4 keer zo veel data beschikbaar voor de gratis variant. Een handige vergelijking van Tunnelbear, Hide.me en nog wat andere gratis VPN diensten: https://www.vpngids.... . Maar wellicht zul je bij een van hen moeten upgraden naar een betaald pakket, simpelweg om het datalimiet op te heffen zodat je kan streamen.

idd mensen ik zou securitykiss afraden als ik jullie was
ik heb het nu al meerdere keren getest
en komt zeer slecht uit de test 1 op de 10 zou ik zeggen een 2
ik ga verder geen uitleg doen hier
cyberghost is ook een goeie houdt ook geen logs bij
er zijn natuurlijk veel vpns die goed zijn
maar je moet het zelfs gaan ondervinden
test gewoon een paar vpns dan weet je zelfs welke je wil gebruiken
suc6 allemaal

Ik gebruik Tunnelbear, en het werkt prima. Doet wat het moet doen.

Tunnelbear veilig ? Canadees bedrijf, valt dus o.a. nog steeds onder UKUSA-akkoord , “5 eyes”, ook weer verbonden met ECHELON-netwerk. Encryptie is zo veilig als de gebruiker denkt

Mee eens. Op https://www.staunch.... is inderdaad ook te lezen dat het land waar een VPN-dienst is gevestigd iets is waar je op moet letten. Als je dus een VPN om privacy redenen gebruikt, dan kun je dus het beste even verder zoeken.

Ik heb een abbo bij een VPN aanbieder voor mijn tablet en smartpones, welke plugin voor Firefox zou ik hiervoor op mijn laptop kunnen gebruiken om met VPN te kunnen werken?

FredJ, https://addons.mozil... en maak je eigen keuze

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ooste_rijk