Betternet

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (11 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Actueel: 

30 januari 2018
Betternet 3.10.0 is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave van de VPN software zijn nog onbekend.

Beschrijving: 

Betternet is een gratis VPN service die uw internetverbinding beveiligt (op open wifi-netwerken), anoniem maakt (u krijgt een ander IP-adres) en geo-blokkades kan omzeilen (waardoor u bijvoorbeeld bepaalde video's en streams in het buitenland kunt bekijken). Betternet heeft geen datalimieten, is redelijk snel en toont advertenties die niet heel storend zijn.

Betternet biedt - net als andere VPN's - extra beveiliging en privacy en is vooral nuttig als u gaat internetten op openbare wifi-netwerken of hotspots. Uw internetverbinding wordt versleuteld met een VPN (Virtual Private Network) connectie waardoor op open wifi-netwerken anderen niet uw wachtwoorden of inloggegevens buit kunnen maken. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel.


Klik Connect en de VPN-verbinding wordt gemaakt

Betternet  is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Als een van de weinige gratis VPN's heeft Betternet geen datalimiet: u kunt onbeperkt surfen. Wel toont de gratis versie advertenties (app-aanbiedingen en video's) en is de betaalde Premium-variant sneller (maar de snelheid van de gratis versie is behoorlijk goed). Let er ook even op dat u na installatie het scherm voor een 7 day trial wegklikt (zie installatie instructies hieronder) en dat u niet op Go Premium hoeft te klikken.

Betternet is een prima gratis VPN die geen logs bijhoudt van uw surfgedrag. Registratie is ook niet nodig. Uw privacy lijkt dus gewaarborgd. Wel kunnen anonieme gegevens over dataverbruik en aantal connecties worden verzameld. Nadeel van de gratis versie van Betternet is dat u zelf geen virtuele locaties kunt kiezen: de servers staan voor de gratis versie allemaal in de Verenigde Staten.

Categorie: 
Extra beveiliging, Anoniem surfen
Versienummer: 
3.10.0
Laatst gewijzigd: 
30 januari 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie toont geen advertenties en heeft snellere servers en meer locaties
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Betternet maakt reclame voor zijn betaalde versie en kan advertenties voor apps en video's tonen.

Na installatie kun je het scherm voor de 7 daagse trial (proefperiode) voor de Premium-versie gewoon wegklikken. Dit hoeft niet (en je hoeft dus geen credit card informatie te geven)!


Klik het venster gewoon weg met het kruisje, daarna start Betternet

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Hier wordt je blij gemaakt met een dode mus, zo gauw je gebruik wilt maken van een niet VS server moet je tegen betaling de Premium versie aanschaffen.
Je kunt dus NIET bepaalde video's en streams uit het buitenland bekijken.

ik gebruik opera om programma's met regiobeperking (uit nederland) te kunnen (her)bekijken vanuit belgie - wou het nu met betternet proberen, maar hij ziet nog steeds dat ik in belgie zit ... ook al staan de servers voor de gratis versie in amerika. werkt dus niet voor mij

probeer hola.org je selecteert daar het land van waaruit je wilt surfen.

De waardering voor Opera´s VPN loopt in de beoordeling, vind ik, wat achter. Er is in de tekst nog steeds sprake van in hoofdzaak een VPN versie voor Androïd, etc. Inmiddels is VPN volwaardig functionerend geïmplementeerd in de browser Opera zelf en werkt prachtig.

Geen datalimiet en is nog eens behoorlijk snel. Ik vind de waardering van 64 wel wat magertjes voor de dag komen? Proton VPN ken ik niet, zal vast ook heel goed zijn, als ik de reactie zo lees. De waardering voor Opera´s Windows VPN (desktop) mag enthousiaster.

bedenkingen hierbij

http://computertaal....

Ja, maar goed; als je het zo leest zullen alle VPN opties op dezelfde manier werken en vraag ik mij überhaupt af of het dan zo zinvol is in gebruik? Veel is natuurlijk te achterhalen. Vast! Maar dan zal, in die voege lezend, de ene VPN niet beter zijn als de ander en zit er achter het hele VPN verhaal een mogelijk risico op toch achterhalen van de indentiteit van iemand.

Kijk; ik zal er geen gebruik van maken, want surf heel gericht op internet en altijd naar dezelfde sites. Maar als je naar specifieke en / of duistere sites op zoek bent, ja; dan kan het zijn dat je identiteit, links of rechtsom, uiteindelijk toch (deels?) te achterhalen is.

Verder kan ik hier niet op ingaan omdat mij heel simpel, zeg ik eerlijk, de technische kennis ontbreekt om je verhaal (c.q. het verhaal van Computer totaal) te staven op juistheid. (Of niet?) Maar het is mij wel duidelijk, onderwijl en concluderend op basis van logica, dat het verhaal VPN feitelijk ´n stuk minder veelbelovend is dan ons wordt voorgehouden? Je kunt niet helemaal verstoppen. Het heeft voordelen, maar blijkbaar ook nadelen. Ik houd maar het midden en blijf buiten VPN. Profiteer ik ook van max. speed!

ProtonVPN (van de zelfde makers van ProtonMail) biedt ook een goede gratis VPN zonder datalimieten, snel, en komt ook nog eens uit Switzerland (dus goede privacy wetten). Hier is een link naar hun website: https://protonvpn.com

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ostenrijk