Google+

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google+ is het sociale netwerk van Google. Deze dienst moet concurreren met Facebook en Twitter. Onderscheidend kenmerk van Google+ is dat je specifiek kunt kiezen met wie je bepaalde informatie - tekst, foto's, video's - deelt: alleen met je beste vrienden of ook met je familie, je collega's of anderen. Deze kringen (circles) moeten ervoor zorgen dat niet iedereen alles over je te weten komt.

Behalve Kringen (circles) heeft Google+ Hangouts, waar je kunt videochatten met vrienden en Sparks (feed van onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent). Uploaden van foto's en video's is natuurlijk mogelijk.

Na de mislukkingen van vergelijkbare initiatieven als Orkut, Wave en Buzz moet Google+ ervoor zorgen dat Google de strijd aan kan gaan met Facebook. Of de sociale netwerksite hierin zal slagen valt niet te voorspellen, maar deze poging van Google lijkt wel beter doordacht te zijn.

Vanaf 2014 richt Google+ zich voornamelijk op de online opslag van foto's en video's die automatisch vanaf je Android telefoon gebackupt worden. De auto awesome en story effecten van Google+ Foto's zijn leuke extraatjes.

Inst

Website producent: 

Reacties

Ben net nog eens gaan kijken op Google+, kon er al niet meer op en werd doorgesluisd naar Google Photos waar al mijn foto's nu blijken te staan.
Had gisteren toevallig ook al een back-up gemaakt naar Google Drive, nu ja, het zal dan hopelijk wel in orde zijn zeker?

Vraag me af hoe het daar nu verder mee moet?
Bij een vroegere aankoop van een Android smartphone was ik verplicht om destijds een Google+ account aan te maken dat ik uitsluitend gebruik als back-up media van onder meer foto's, allerlei apps en zelf sommige forums, ben ik dan alles kwijt van de ene op de andere dag of blijft die back-up functie verder bestaan?

Google+ is dood! https://www.winmagpr...

Volkomen gelijk en als er geen YouTube zou zijn of Gmail en natuurlijk ook de Zoek Machine zou ik zo mijn Google account opheffen.Echter ik had/heb Gmail nodig en ja door die gekoppelde accounts zit je overal aan vast.
Meerdere keren heb ik Google laten weten dat ik nooit aan G+ mee zou doen maar enkel Gmail wilde.
In het Postvak van Gmail kun je ook bij die kleine lettertjes "Details" alle accounts uitzetten en wegwezen.
Maar zodra je gaat Zoeken naar iets zit je weer met die accounts open.
G+ heb ik zo afgesteld dat niemand er wat mee kan, alles staat zowat op "Alleen Ik" dus je deelt niks.
Maar wanneer komt Google er nou eens achter dat gekoppelde accounts voor al hun Diensten mensen afschrikken?

Nagenoeg opgelegde troep

100% mee eens !

g+ is geflopt...
anders zaten er veel meer mensen op en als mensen youtube willen aanmaken worden ze verplicht ook g+ te nemen en ook nog gmail (zit je met weer een mail-adres waar je nix mee doet)
en de interface van g+ is oerlelijk. ik snap ook niet wat het nut is van die circles.