Google Allo

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Chat
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Google Allo is een nieuwe messenger van Google die alle toeters en bellen (stickers, emoji's, inkt) heeft van vergelijkbare chat-clients. Verder is het mogelijk berichten te versleutelen, maar dit moet je nog wel aanzetten.  Google Allo is - samen met video bellen app Duo - de opvolger van Hangouts, dat echter zal blijven bestaan.

Allo is beschikbaar voor Android-telefoons en iPhones en wordt gekoppeld aan je telefoonnummer. Een desktopversie is er daarom niet. End-to-end encryptie, zoals bijvoorbeeld WhatsApp en iMessage van Apple hebben, kun je inschakelen, maar staat niet standaard aan.

Ook introduceert Google een slimme assistent waar je vragen aan kunt stellen, maar die is voorlopig nog niet in de Nederlands beschikbaar (wel in het Engels als je @Google typt).

inst

Reacties

Lees de recensies.

Het is moeilijk te geloven dat de advertentiereus echt je gesprekken niet wil lezen, en dat is ook niet echt het geval. Hoewel Allo een functie heeft om anonieme chats te beginnen, zit die goed verstopt en moet je die handmatig inschakelen vóór ieder gesprek. Anonimiteit past simpelweg niet in Googles verdienmodel.

Assistent
Wel betekent dat dat je Google een gigantische hoop informatie over jezelf prijsgeeft. Dat gebeurt ook al met Google Now, maar met 'Assistent' gaat de toegang verder tot je metadata zoals je contactpersonen. Je moet nu de inhoud van je gesprekken weergeven aan een bedrijf dat je persoonlijke data als verdienmodel heeft, en als we kijken naar het soort gesprekken dat we via WhatsApp hebben dan is dat geen prettige gedachte.

Een poging om gebruikers van Whatsapp over te halen.
Dat gaat 'em niet worden. Veel te laat.