Ad-Aware Free Antivirus+ 10.0

Ad-Aware Free Antivirus+ 10.0 is uitgebracht door producent Lavasoft. Het programma heeft een complete makeover ondergaan en is wat betreft uiterlijk en mogelijkheden drastisch gewijzigd.

Ad-Aware is het laatste jaar van een on demand spywareverwijderaar veranderd in een allround, realtime anti-malware beveiligingspakket dat zowel tegen spyware als virussen beschermt. Deze transformatie is in versie 10.0 bekroond met een geheel nieuwe interface en een nieuw logo.


Nieuwe interface Ad-Aware 10 (klik voor groter)

Ook nieuw zijn de gaming mode, verbeterde realtime bescherming, uitgebreide bescherming tegen rootkits en download protectie. Ten slotte claimt LavaSoft dat Ad-Aware 10 weer een stuk sneller en lichter is geworden in vergelijking met de voorgaande versies.

Het lijkt erop dat Ad-Aware na jaren van stagnatie nu een flinke stap voorwaarts heeft gezet. Zorgelijk blijft wel dat de software is opgekocht door een investeringsfonds met duistere banden. Blijft Ad-Aware te vertrouwen? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

Ad-Aware Free Antivirus+ 10 is te krijgen voor Windows XP, Vista en 7. De nieuwe versie is nog niet in het Nederlands vertaald. Let tijdens de installatie op dat Ad-Aware niet je startpagina verandert en denk goed na of je de Safe Browser-werkbalk in je browser wilt.

Reacties

Waarom zet je dan de software te download!

Is dat een volwaardig antivirus programma?
Ik heb het geïnstalleerd, mijn computer was helemaal van slag.
Ik heb het gelijk verwijderd.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noo_wegen