IObit Malware Fighter Free

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.2 (112 stemmen)
Actueel: 

23 januari 2018
IObit Malware Fighter 5.5 is verschenen. Wijzingen in deze uitgave van de malware-verwijderaar zijn nog niet bekendgemaakt.

Beschrijving: 

IObit Malware Fighter Free is gratis anti-spyware software van de makers van Advanced SystemCare Free. Malware Fighter beschermt tegen spyware, adware, trojans, keyloggers, bots, wormen en hijackers. Ook hulp van de cloud wordt hierbij ingeroepen. De gratis versie is een on demand scanner die geen volledige bescherming biedt.

IObit Malware Fighter Free scant uw pc op diverse soorten malware en biedt ook beperkte realtime beveiliging door middel van de startup-bescherming, browserbescherming, netwerkbescherming, bestandsbescherming en cookie-bescherming.

In de betaalde versie kunt u nog extra anti-virus-bescherming inschakelen door de Bitdefender engine te activeren. In het programmavenster van de gratis versie wordt aangeboden de betaalde Bitdefender bescherming in te schakelen. Dit hoeft niet als u Malware Fighter als extra bescherming of second opinion naast uw eigen virusscanner blijft gebruiken.

Updates zijn gratis, maar in de gratis versie van IObit Malware Fighter worden die alleen bij de start van het programma - of handmatig - uitgevoerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De interface van IObit Malware Fighter is simpel en overzichtelijk. Net zoals veel beveiligingssoftware tegenwoordig maakt Malware Fighter gebruik van Cloud Computing om zo op een snelle manier nieuwe bedreigingen te kunnen herkennen.

De producent claimt dat Malware Fighter goed samenwerkt met (en een goede aanvulling is op) alle bekende anti-virus software. De bescherming tegen malware blijkt echter niet heel goed volgens enkele tests. Er zijn betere anti-malware oplossingen. Als u gebruikmaakt van de betaalde optie om de Bitdefender anti-virus-engine in te schakelen, dan wordt de bescherming waarschijnlijk wel een stuk beter (maar er zijn ook prima gratis virusscanners).

Malware Fighter is een on demand scanner die goed kan dienen als second opinion of extra bescherming. De gratis versie biedt geen complete anti-virus bescherming (daarvoor moet u de betaalde variant met Bitdefender aanschaffen of een andere virusscanner kiezen).

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
5.5
Laatst gewijzigd: 
23 januari 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer opties (Bitdefender engine)
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download IObit Malware Fighter Free via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations midden op de pagina)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Bij installatie wordt gevraagd of u software van derden wilt installaren, zoals bijvoorbeeld Dashlane. Ook andere software van IObit wordt aangeboden, zoals Advanced SystemCare. Als u dit niet wilt haalt u de vinkjes weg en klikt u op Skip.

In de interface van IObit Malware Fighter wordt veel reclame gemaakt voor andere applicaties van IObit (onder andere in het 'Actiecentrum'). Deze hoeft u natuurlijk niet te downloaden.

Deel deze download: 

Reacties

Na een scan met Malwarebytes bleek IObit Malware Fighter zélf malware te bevatten. Misschien toch maar een andere malware scanner gebruiken (zoals het uitstekende Malwarebytes)?

Volledige softwarepakket in 2016 aangeschaft voor 1 jaar. Werkte wel aardig, had alleen een zeer agressieve reclame voor zichzelf. Ben na 'uninstall' lange tijd bezig geweest om de restanten te verwijderen uit het register omdat het altijd terug kwam. Wordt nu bestookt met zeer suggestieve mails. Mijn abonnement is intussen ongewenst verlengd, gesuggereerd wordt dat er een automatische incasso is afgegeven en dat het geld binnenkort wordt afgeschreven van mijn rekening ect. Mijn conclusie: programma lijkt aardig, alleen jammer dat er echte 'geldhaaien' achter zitten. Overweeg een klacht in te dienen. Zie ook deze link voor vergelijkbare ervaringen.
http://www.klacht.nl...

Nog geen problemen mee gehad .

Vermijdt deze rotzooi.

Helemaal mee eens.

1 Keer iets van IObit op mijn PC gehad, uren bezig geweest om alles te verwijderen, het zat werkelijk overal.

Dan heb je toch niet goed opgelet tijdens het instaleren want je moet de vinkjes weghalen bij de aangeboden software tijdens de installatie.
ik ben er ook wel eens ingetuint en zat ineens met windowcare opgescheept maar met iobit uninstaller free weer helemaal verwijderd dit is trouwens een heel goed programma haalt alles weg.

Ik had een paar jaar geleden advance system care gebruikt van ze en dat zat ook na uninstall nog steeds overal.
Voor mij een bedrijf dat ik niet meer vertrouw.

vreemd verhaal hier boven, bij het installeren wordt alleen gevraagd of je DashLane wilt zo niet dan vinkje weghalen, geen toolbar of iets anders te vinden

Tekst is aangepast.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
p_rtugal