Avira Rescue System

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avira Rescue System kun je op cd branden of op usb zetten om - door virussen - niet meer opstartende pc's te redden. Met deze zogeheten Live CD of usb stick kun je je computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Als een Windows-pc het begeven heeft en door virussen of andere malware niet meer wil starten dan kan Avira Rescue System helpen. Je downloadt het iso-bestand, brandt het op een cd of zet het op een usb stick en start je computer op vanaf cd-rom/usb, zodat Avira Rescue System opstart.

Avira Rescue System heeft een ingebouwd Linux-besturingssysteem. Als dit opgestart is kun je je pc scannen op malware met de Avira scanner. Je klikt links in de taakbalk op Avira en start vervolgens de Wizard. Je kiest de partitie die gescand moet worden en klikt Next. Nu begint het Scan and Repair proces (wat wel eventjes kan duren). Na afloop krijg je een rapportje met de scan resultaten en als het goed is is de pc weer gerepareerd.

Bekijk een instructie-video voor Avira Rescue System

Inst

Reacties

Rechtzetting: Windows "hoeft" dus niet meer op te starten. ;-)
In stap 2/4 van de wizard wordt de hybernationstatus uitgeschakeld door de schijven geforceerd te mounten en beschrijfbaar te maken, wat deze rescue-CD nog interessanter maakt!

Werkt perfect maar zal helaas op bijna alle Windowscomputers waardeloos zijn tenzij men voorzorgsmaatregelen neemt. Er is geen enkele Linux distro (hier Ubuntu) die een "onreine" Windows zal mounten. Dit heeft te maken met de hybernationstatus van Windows, dit wordt dan ook gemeld en is gemakkelijk te verhelpen door het commando (als administrator) aan de dos- of powershelprompt "powercfg /h off" in Windows... maar wat ben je ermee als Windows niet meer opstart?
Als de Windowsschijf en alle partities worden gemount dan is dit een puike tool met internetverbinding, Firefoxbrowser, Gparted partitioneerprogramma, de bestandsbeheerder Nautilus in schrijfmodus en de Avira antivirus natuurlijk!

Nee dat is een kaas

Werkt helaas niet. Geeft foutmelding: "the scanner could not be found or the rescue system device is unknown