PreyOok op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik heb orige zomer mijn laptop niet in het oog gehouden tijdens een vakantie dus wil ik nu voortaan iets dergelijks als prey instaleren. Nu heb ik na op de site info gelezen te hebben dat het werkt door dat het programma als de pc aan gezet word meteen geactiveerd is en dan gaat piepen foto maakt en een locatie verzend. Nu lijkt het mij zo dat de dief (wil het device functioneren) r een nieuwe besturings programma op zal zetten en ook (als eerste denk ik) een factory reset zal doen. Is het dan niet (tenzij ik iets niet snap) onwaarschijnlijk dat het zal werken?? Hoop dat iemand dit duidelijk kan maken zo dat ik weet of dit een goede keuze is of is r een betere oplossing om voortaan dit soort spullen te beveiligen? bvd

Leren screiven bleift moelik.

wie logt er in voor mij? met welke laptop??

Ik heb een zéér negatieve ervaring met Prey. Mijn 2 iPads en mijn iPhone zijn al een tijd geregistreerd bij Prey.
Onlangs verbleef ik in Praag en werd de iPad air 2 die ik meehad gestolen in de lounge van het hotel waar ik logeerde terwijl ik mijn toestel aan het opladen was.
Geen nood dacht ik, via de computer van de hotelreceptie even de Prey-website consulteren. En inderdaad daar verschenen na het inloggen mijn drie toestellen.
De politie erbij gehaald en eerst via mijn iPhone - niet gestolen voor alle duidelijkheid - aangetoond hoe het werkte. Daarna vanaf de hotelreceptie - terwijl de politie door de gangen van de kamers liep de knop ingedrukt. Politie kon duidelijk het lawaai waarnemen maar niet precies localiseren en wilde dus geen inval doen in één of meerdere hotelkamers.

Bij mijn thuiskomst merk ik dat 2 van de 3 toestellen niet meer in mijn account bij Prey vermeld zijn.
Mijn andere iPad, die ik thuisgelaten had, wordt daarentegen als "missing" vermeld terwijl die helemaal niet zoek is.
Prey beweert dat die twee andere toestellen nooit geregistreerd geweest zijn via mijn account bij Prey en dat terwijl ik mijn drie toestellen, samen met de hotelreceptionist én de politie kon zien terwijl ik voor het scherm zat in Praag.

Bovendien, mijn niet gestolen iPad is volgens de Prey-website sedert 22 dagen vermeld als "verdwenen". Als dat zo is en als dat toestel verbonden is met het internet zou ik een melding of een rapport moeten krijgen want ik gebruik dat "verdwenen" toestel constant én het is de hele tijd verbonden met het internet !

Dus m.a.w. Prey doet absoluut niet wat het belooft te zullen doen.

Een Volkswagen-historie ?

Ik wil Prey van mijn laptop verwijderen, omdat het de installatie van McAfee tegenhoud. Kan iemand mij uitleggen hoe dat moet ?

De gratis versie is beperkt tot maximaal slechts drie beveiligde apparaten.

Ik heb prey als app geinstalleerd op mijn smartphone maar nu zie ik dit niet op de website ertussen staan. Heb wel op de smartphone app volgende melding:
apparaat gereed. Je telefoon is beveiligd en wacht op een activatiesignaal..

iemand die weet wat ik moet doen?

lachen

Hallo,

Ik heb het inderdaad gedownload, maar heb dus geen idee wat ik moet doen als laptop idd gestolen is. Wat zijn dan de acties die je moet nemen, want ik vind Prey idd niet meer terug op mijn laptop.

Groet
Lis

Hoi,

Je gaat naar http://preyproject.com/ en logt in met je e mailadres en wachtwoord: et voila! Daarna wijst het zich allemaal vanzelf.

Je kunt van alles aan of uit zetten met schuifknopjes. Zeer overzichtelijk en makkelijk. Bij elke knop staat een klein vraagtekendje. Als je daar met de muiscursor op gaat staan krijg je duidelijke Nederlandse uitleg wat er gebeurd.

In het hoofdmenu staat -direct onder het plaatje van een laptop- een schuif toggle knop. Wanneer je je laptop als gestolen wilt melden dan schuif je dit knopje naar rechts en alle instellingen die je hebt gemaakt treden in werking. Bijvoorbeeld dat de cam aan gaat, alle browser gegevens van diverse browsers worden gewist, alarm geluid, melding op het scherm etc etc.

Als je dus eens wilt uitproberen of het allemaal goed werkt, dan is het handig om zo weinig mogelijk zaken in te schakelen. In elk geval niet die wachtwoorden etc wissen. Ben je blij met het resultaat en de rapporten zijn goed, dan niet vergeten alles weer goed in te stellen voor het echie.

Succes!

grt van Raymonidas

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
en_eland