AVG Rescue Disk

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AVG Rescue Disk kun je vanaf cd of usb starten om geïnfecteerde pc's te herstellen. Met deze gratis rescue disk kun je je computer weer starten en vanaf cd/usb scannen op virussen. Voor gevorderden.

Als een Windows-pc het begeven heeft en door virussen niet meer wil starten dan kan de AVG Rescue Disk uitkomst bieden. Je downloadt het rescue disk bestand, brandt het op een cd of kopieert het naar een usb-stick en start je computer op met de AVG Rescue Disk.

AVG wordt opgestart met een Linux-besturingssysteem waarna je je pc kunt scannen op virussen en spyware en kunt herstellen, zodat deze hopelijk weer schoon is van infecties en normaal kan opstarten.

Behalve het verwijderen van virussen kan AVG Rescue Disk ook andere handige systeembeheertaken uitvoeren dankzij enkele meegeleverde hulpprogramma's:

  • Midnight Commander – bestandsbeheer
  • Windows Registry Editor– eenvoudige registereditor
  • TestDisk– herstel van harde schijven
  • Ping– testen van de beschikbaarheid van netwerkbronnen

Inst

Reacties

Dank, heb download link aangepast

Directe link werkt niet,hier de zoek link:
https://www.majorgee...

Hier nog wel:
https://www.majorgee...(for_cd_creation).html

niet meer op de site, op internet, te vinden

Ik heb de CD onlangs gebruikt om de door een virus vastgelopen pc van een kennis te fixen, werkte goed en na een half uurtje (Oudere pc die niet zo snel is) deed de windows XP het weer zoals het hoorde.
Ook voor degenen die er niet zoveel verstand van hebben niet al te moeilijk, gewoon met Google een stap voor stap opzoeken met plaatjes erbij en iedereen kan er goede resultaten mee behalen.
Aanrader.

Het zou natuurlijk leuk zijn, cd-tje er in en opnieuw de pc opstarten. Alsof er niets gebeurd is. Natuurlijk is het OS aangetast, hoe kan je er nu nog ooit zeker van zijn? Waarom belangrijke data ook niet op een andere partitie zetten? Omdat Jan Modaal dat niet kan. Er is nog ruimte op deze website om Die Jan wijzer te maken, zijn BIOS te leren aanpassen, een ISO te branden en zo. Met een gebrande ISO kan Jan zijn DATA tenminste redden. En dán? Dan kan hij zijn Windows in het beste geval opnieuw installeren. Zoniet, probeer een *buntu, zoals Mint9 of Mint10. Draai de CD, ga naar GParted, maak 4 partities (NTFS, SWAP, LINUX en NTFS voor DATA). Installeer eerst die verdomde Windows op de 1e partitie. Daarna uw *buntu op de 3e. Speel met PlayOnLinux, want daarmee kan je veel Windows software installeren en gebruiken. En gebruik die pc van u ten voeten uit, helemaal, zoals het zou moeten.

tof van avg, kan je misschien je pc herstarten na de zoveelste mislukte update van hun antivirusgedoe.