a-squared Free

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

a-squared Free wordt niet verder ontwikkeld en is opgevolgd door het gratis Emsisoft Anti-Malware Free

a-squared Free is software die uw pc scant op de aanwezigheid van spyware en adware. Bovendien is het programma gespecialiseerd in trojans en wormen. Een kruising tussen anti-spyware en anti-virus dus eigenlijk.

Daarmee is gelijk de kracht en de zwakte van a-squared genoemd. Het programma is niet dé anti-spyware-oplossing en het is ook geen top-virusscanner. Maar als aanvulling op uw bestaande anti-virus- en anti-spyware-software kan a-squared Free heel nuttig zijn. a-squared Free vindt namelijk vaak nog wel wat extra malware op uw pc - en verwijdert die vervolgens natuurlijk. In versie 4 wordt bovendien gebruik gemaakt van de Ikarus anti-virus engine, zodat de opsporing van virussen verbeterd is.

a-squared Free biedt gratis updates (u moet handmatig updaten) en nestelt zich in de Windows shell, zodat u een bestand of map snel kunt scannen met a-squared door middel van de rechter muisknop. Met versie 3 is het geheugengebruik sterk verminderd.


a-squared Free

Al met al is a-squared Free een prima aanvulling op uw andere beveiligingssoftware of als u het zekere voor het onzekere wilt nemen. Handig om als second opinion af en toe uw pc te scannen met a-squared Free.

Reacties

Er zal een dezer dagen een nieuwe versie worden uitgebracht waarbij je direct kunt kiezen voor de Freeware mode zonder een account aan te hoeven maken.
De wizard zal er dan ongeveer zo uitzien: http://www.emsisoft....

Freeware versie activeren door een account aan te maken. Dan klikken op de link die je per e-mail ontvangt om het account te activeren.
Inloggen in Emsisoft Anti-Malware en bij Configuratie > Licenties zal nu onder de 30 dagen testlicentie ook de Freeware licentie te zien zijn. Wil je de Freeware licentie gebruiken i.p.v. de 30-dagen testversie, selecteer dan de Freeware licentie.

Kan Emsisoft Nederland dan ook gelijk even aangeven hoe de freewareversie moet worden geactiveerd.
Ik zie het nergens, alleen 3 dagen testversie of account aanmaken en kopen.
Bepaald niet gebruikersvriendelijk.

We zijn gestopt met a-squared Free.

Daarvoor in de plaats kun je nu kiezen voor:

Emsisoft Anti-Malware met de Freeware licentie of de Emsisoft Emergency Kit.

Wat is het verschil?

Emsisoft Amti-Malware moet worden geïnstalleerd. Wanneer voor de Freeware mode wordt gekozen zal de realtime bescherming worden uitgeschakeld en kun je de scanner gebruiken zoals je met a-squared Free gewend was, ook de contextmenu scan is aanwezig.

Emsisoft Emergency Kit bevat portable programma's (Emergency Kit Scanner, Commandline scanner, HiJackFree, BlitzBlank) die je niet hoeft te installeren! Zipbestand downloaden, ergens uitpakken, in een nieuwe map of op een USB stick en je kunt direct scannen. Omdat de Emsisoft Emergency Kit Scanner niet wordt geïnstalleerd is er ook geen contextmenu scan aanwezig.

Meer informatie op www.emsisoft.nl

wat is antivirus hier, een concurrent vechter met je gewone virusprogramma??? lullig zeg

zie hierboven, bedoel je kleine wijzijzigingen, waaruit na nader onderzoek er een antivirusprogramma bijkomt, zijn dat kleine of grote veranderingen. wat een kinderachtig gelul

deze versie 4.5.0.8 lijkt me veel omvattender dan " kleine wijzigingen" wat wij meestal gewoon zijn.

wat houdt deze ikarus antivirus in, vecht die niet met bijv avast, avg en andere anti virus programmas???????????

heb in afwachting a-squared toch van pc gedeinstalleerd, heb er geen goed gevoel bij.

A-SQuared Free met windows vista home premium.
De eertste update (half uur) en diepe scan (dik 2 uren) zijn zeer langzaam.
de tweede update is sneller 5 min.
een virus gevonden of het een virus was ? (hulp programma van mijn telefoon)

zou niet durven stellen dat a-squared een virus scanner is, das het gevaar van dit programma, is noch een virussscanner noch een volwaardige spyware scanner.
Maar het is op beide een zeer goede aanvulling, omdat ie er wel o.a trojans durft uit te halen wat de gerenomeerde gratissche scanners niet doen.

Met verstand gebruik zeker nuttig, maar virus scanner en antispyware blijft wel noodzakelijk.

Ik heb tot 3 maal toe geprobeerd de portable versie te downloaden op zich lukt dat wel maar zodra ik update kan ik a-squared free niet meer openen en krijg ik een foutmelding.

Pagina's