ZipInstaller

Reacties

Je moet bij dit soort meta virusscanners altijd kijken of meerdere een melding geven. Als eentje slechts een melding geeft dan is het 99% zeker een vals positieve (dus onterechte) melding. Bij de 3 meta-scans die je aanhaalt worden slechts enkele meldingen gegeven (waaronder een als pup: potentially unwanted program). Dit soort resultaten interpreteren is dus niet een 1-op-1 proces: 1 melding van de vijftig betekent niet gelijk malware.

Ook geven enkele scanners mailpassview aan als malware. Dit is een ander tooltje van NirSoft om wachtwoorden te achterhalen op een pc (als je zelf je wachtwoorden kwijt bent). Aangezien dit vrij diep ingrijpt op het systeem, wordt dit door sommige scanners als ongewenst gezien, maar malware is het niet.

Ten slotte is productent NirSoft een al heel lang bestaande - als betrouwbaar bekend staande - website die heel veel handige gratis tools maakt. De kans dat zipinstaller malware is/bevat acht ik dan ook miniem. Maar mocht je aanvullend bewijs hebben dan hoor ik het graag.

beste Ron, wederom mijn zelfde reactie als op je opmerking bij Privazer :
er wel eens aan gedacht dat die meldingen false positive kunnen zijn ?
r.virus.org geeft dat zelf ook aan onderaan de link die je opgeeft

Malware! http://r.virscan.org... https://www.virustot... https://www.metascan...

- edit Redactie: 99,99% zeker géén malware, lees reactie hieronder -