IZArc

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

IZArc is een uitstekend en compleet in- en uitpakprogramma dat niet onderdoet voor het betaalde WinZip. De software ondersteunt alle bekende archiefbestandsindelingen - en kan meer. Er is ook een app voor iOS.

De volgende formaten kan IZArc mee overweg:
7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CDI, CAB, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MBF, MDF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO

IZArc integreert in de Windows Verkenner, zodat je met de rechter muisknop bestanden kunt inpakken of uitpakken. Verder heeft IZARc een duidelijke interface en biedt het programma de mogelijkheid tot encryptie, reparatie en het testen van archieven op fouten.

Ook kun je met IZArc cd images converteren van BIN, NRG, MDF en PDI naar ISO. Als je op zoek bent naar een volwaardig gratis ZIP-programma dan is dit een zeer goede keuze. IZArc is een prima vervanger van WinZip.

iOS
Als je op je iPhone of iPad een zip-bestand wilt openen dan is IZArc de app die je nodig hebt. IZArc opent zip-, rar- en 7-zip-archieven, ook als ze met een wachtwoord beveiligd zijn.

In Mail, Safari, Dropbox, SkyDrive enzovoort krijg je de optie aangeboden om zip-bestanden te openen met IZArc. Ook kun je uitgepakte bestanden weer doorsturen per mail of openen in andere apps.

Ten slotte heeft IZArc ingebouwde preview-mogelijkheden voor Microsoft Office en iWork documenten, pdf'jes, afbeeldingen, tekstbestanden en audio- en video-bestanden. Een handig tooltje dus.

Inst

Reacties

Ik raad iedereen AF om IZARC te gebruiken, omdat de makers je voor gek houden. Op hun site staat letterlijk "All products are 100% virus free and they don't contain any spyware or adware", maar als je het programma installeert dan moet je akkoord gaan met het installeren van adware/malware, namelijk "Search Protect". Ze noemen het een "special offer" maar je bent verplicht het te installeren als je verder wil gaan met de installatie van Izarc. Het zijn dus dikke leugenaars en daarom raad ik iedereen aan 7-zip te gebruiken i.p.v. Izarc.

Klopt. Daarom hebben we nu besloten om de portable versie (zonder al die troep) aan te raden. Bedankt voor de melding.

De reclame (toolbars) tijdensde installatie is veel! Denk om CANCEL is om de toolbars niet te installeren. OK is wel installeren.

Laat mijn Firedox browser keer op keer crashen

Ik krijg een virusmelding als ik de update wil downloaden :(
Ik weet zeker dat de gratissoftwaresite goede software levert en dat het daar niet aan ligt.
En ik krijg de update van IZArc met geen mogelijkheid binnen, want mijn virusscanner (NOD32 antivirus 5) wil per se de verbinding verbreken of het in de quarantaine plaatsen. Heeft iemand tips wat ik hiermee kan doen (wellicht gaat het hier om een false positive)? En heeft iemand anders dit euvel ook aan de hand gehad?

Alvast dank!

Groet,
Mieke

Wat ik een beetje jammer vind aan deze software is dat je niet kan inpakken naar .rar. Maar dat neem ik er maar op de koop aan toe want verder werkt het heel snel en licht.

Als je IZArc op je computer hebt geinstalleerd en je schoont je Windows register op met software zoals Eusing Free Registry Cleaner, dan werkt IZArc niet meer goed. Een belangrijke registerwaarde wordt door zo'n registrycleaner herkend als rotzooi.

Je kan dit gelukkig wel makkelijk oplossen. Na het scannen van het register verschijnt er een lijst met alle registerwaarden die verwijderd zouden moeten worden. Ga die lijst na en zoek naar waarden die refereren naar IZArc. (de naam "IZArc" komt voor in zo'n waarde.) Klik met rechts op die waarde om 'm aan de negeerlijst toe te voegen. Bij de volgende scans wordt deze waarde niet meegenomen en blijft IZArc goed werken.

eens met de reactie van 21 December, 2009 - 14:56
en Eelko.
Er zit naar mijn ervaring vaker dan gemiddeld spyware ed in software die je van Brothersoft download.
download.cnet.com en majorgeeks.com zijn betrouwbaarder.

Via link (op deze site) wordt er aangeven ONVEILIGE SITE (Brothersoft.com), maar IzArc is prima te installeren/downloaden via Filehippo.com. Doet het prima en in het nederlands.

Want?

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oos_enrijk