7-Zip

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (764 stemmen)

Horizontal Tabs

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Beschrijving: 

7-Zip is een in- en uitpakprogramma dat de grootste compressie biedt van alle bestaande ZIP-software (als het gebruikmaakt van zijn eigen 7z-bestandsindeling). Als een bestand zo klein mogelijk moet zijn voordat u het bijvoorbeeld per mail verstuurt dan kunt u beter 7-Zip gebruiken dan WinZip of WinRAR. 7-Zip pakt alle bekende zip-bestanden uit.

7-Zip ondersteunt de volgende bestandsindelingen:
Inpakken en uitpakken: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP en WIM.
Uitpakken: AR, ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DMG, EXT, FAT, GPT, HFS, IHEX, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, QCOW2, RAR, RPM, SquashFS, UDF, UEFI, VDI, VHD, VMDK, WIM, XAR en Z.

7-Zip wordt geïntegreerd in de Windows Verkenner, zodat u met de rechter muisknop bestanden kunt inpakken of uitpakken. Ook heeft 7-Zip de beschikking over een handige bestandsbeheerder. Verder kunt u archieven eerst testen op fouten. Sterke encryptie met AES-256 is mogelijk.

DL

Inst

Website producent: 

Reacties

In Linux Mint is het versie 19.00.

@LuckyLuc
Waar zie je nog 19.00 staan? Wij vermelden toch ook 21.05?

versie 19.00? de website zegt 21.05! en dat zegt de software ook!

@Jos.
Daarom misschien, 7-Zip is gratis en WinRar niet.

Waarom 7zip, probeer eens winrar die werkt perfect wel betaalde versie

@Spiff
Google heeft zich meerdere malen gecommiteerd aan het blokkeren van nep 'download'-knoppen in advertenties. Maar doet helaas niet altijd genoeg. Wij blokkeren zelf ook regelmatig misleidende advertenties en adverteerders in de Google Ads. Als mensen die signaleren kunnen ze die melden aan ons dan kunnen wij ze weer blokkeren.
En iedereen kan natuurlijk een adblocker gebruiken (of de volg bescherming in Firefox op streng zetten).

@ Redactie,

Uiteraard staan de download-links altijd onder de omschrijving van de software onder het kopje Downloads en zijn het altijd gewoon linkjes (geen knoppen).

Echter, dat neemt niet weg dat advertenties nep download opties kunnen tonen in de vorm van knoppen e.a.

En jammer genoeg weet en begrijpt niet iedereen dat slechts de download-links door de redactie legitiem zijn, en dat knoppen advertenties zijn.

Nietsvermoedende gebruikers kunnen zo ongewenst een advertentie klikken in plaats van de bedoelde download.

Daarom beschouw ik advertenties die niet onder volledige controle staan van de website-aanbieder als een risico en als zeer ongewenst.

Voor de duidelijkheid, onze Download-links staan altijd onder de omschrijving van de software onder het kopje Downloads en het zijn altijd gewoon linkjes (geen knoppen). Zo ziet het eruit dus:

@ P van Dam,
De 7-Zip website vermeldt: "7-Zip is free software".
Bestaat er een kans dat je het hebt over andere software?
Of heb je misschien, in plaats van een van de links door de redactie, per ongeluk geklikt op een advertentie door derden en een niet gratis versie van derden geïnstalleerd?

@ Redactie,
Het spijt me voor de inkomsten uit advertenties, maar ik beschouw advertenties die niet onder volledige controle staan van de website-aanbieder als een risico, en gebruik zelf daarom beslist een adblocker. Het zou niet de eerste keer zijn dat een nietsvermoedende gebruiker op een website die download-links biedt per ongeluk een advertentie klikt in plaats van de bedoelde download, en via de advertentie een onbedoelde versie download.

P Van DAM

Man, man ...7-ZIP is zo gratis als wat, zelfs binnen commerciële omgevingen.
Hoe meer gratis wou je? Amen en uit!

7-Zip is free software with open source. The most of the code is under the GNU LGPL license. Some parts of the code are under the BSD 3-clause License. Also there is unRAR license restriction for some parts of the code. Read 7-Zip License information.

You can use 7-Zip on any computer, including a computer in a commercial organization. You don't need to register or pay for 7-Zip.

https://www.7-zip.org/

Pagina's