Norton Power Eraser

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Norton Power Eraser is een gratis hulpmiddel van de zeer goed bekend staande anti-virus-producent Symantec om uw computer te verlossen van virussen en andere malware. Norton Power Eraser kan de agressiefste bedreigingen, zoals crimeware en ransomware, verwijderen van uw pc. Norton Power Eraser is alleen bedoeld voor desinfectie van besmette pc's en biedt geen continue bescherming. Als u geen problemen met uw pc heeft hoeft u Norton Power Eraser niet te proberen. Alleen voor gevorderden!

Norton Power Eraser hoeft u niet te installeren: u kunt het tooltje downloaden en vervolgens uitvoeren. Na een scan kunt u gevonden malware verwijderen. Mogelijk dient u eerst uw pc in veilige modus op te starten (F8 klikken) voordat u Norton Power Eraser gaat gebruiken. Lees hier een gedetailleerde Nederlandse instructie voor het gebruik van Norton Power Eraser.

Symantec waarschuwt nog voor het volgende:
'Aangezien Norton Power Eraser agressieve methoden gebruikt om bedreigingen te vinden, bestaat het risico dat ook bepaalde legitieme programma's voor verwijdering worden geselecteerd. Als je per ongeluk een legitiem programma verwijdert, kun je Norton Power Eraser starten om uitgevoerde reparatiesessies te bekijken en deze ongedaan maken.'

Volledige gratis anti-virus bescherming kunt u hier downloaden

Inst

Reacties

@Rick
Hersteld nu.

De link werkt niet meer (ter info).

Maak eerst een herstelpunt.

Voor de duidelijkheid; er werden alleen, toen, in een enkel geval wat ´´trojanen´´ verwijderd. Dus we praten hier over strikte verwijdering, incidenteel, van objecten die in een computersysteem apert niet thuishoren. Legitieme programma´s worden met rust gelaten door NPE, zo is mijn ervaring. Wellicht even ten overvloede vermeld.

Ik heb Norton Power eraser al diverse keren gebruikt, over enkele jaren heen. Er is nog nooit 1 programma bij mij door NPE verminkt, of verwijderd. Dat is een! Twee: aantal jaren terug was er, kennelijk, een internet-probleempje bij mij. (Was toen nog bij een andere provider.) Norton power eraser constateerde het, repareerde en optimaliseerde de verbinding en het liep gelijk weer vlekkeloos. Dat werkt prachtig.

Tegenwoordig gebruik ik KPN als provider van o.a. internet. KPN levert een heel fraai diagnoseprogramma mee voor verbinding-optimalisatie. Maar ik heb alleen maar positieve ervaringen met Norton Power eraser, tot nu toe. Het moet wel erg gek lopen wil er software verminkt raken door deze software. Nooit gemerkt. Dat kan ook met diverse register-cleaner. Gebeurt het ook niet zo snel mee, zo is mijn ervaring.

Mocht er in het onwaarschijnlijke geval onverhoopt wat misgaan, we hebben het kunnen lezen, dan heeft Norton een voorziening ingebouwd dat de eventueel gemaakte fout corrigeert! Een mooi ´´vangnet´´ dus! Voor een gratis programma is de interface ook nog ´ns prachtig uitgevoerd. Ik vind het een prachtig gratis diagnose-programma.

De waarschuwing van Symantec dus NOOIT vergeten,NPE is behoorlijk agressief, zelfs als je al Norton gebruikt en een redelijk nieuw progje hebt geplaatst en Norton (symantec) geeft aan van veilig, kan NPE toch tot verwijdering overgaan

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitslan_