Comodo Cleaning Essentials

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Comodo Cleaning Essentials is een efficiënte tool om hardnekkige malware (virussen, rootkits enzovoort) te verwijderen van een besmette pc. Comodo Cleaning Essentials is een on demand scanner die vanaf een usb-stick kan draaien.

Comodo Cleaning Essentials (CCE) is - anders dan de naam doet vermoeden - géén pc schoonmaker die internet- en gebruikerssporen opruimt. Het is een malwareverwijderaar die geïnfecteerde pc's heel effectief kan ontdoen van actieve virussen, rootkits en andere malware.

Comodo Cleaning Essentials gaat scannen

Handig is dat je CCE niet hoeft te installeren - en ook gewoon vanaf een usb-stick kunt gebruiken. Het programma biedt geen continue bescherming, maar is een on demand (op aanvraag) scanner, waarmee je besmettingen kunt verwijderen van computers waarop je niet eens meer een virusscanner kunt installeren door alle malware. Uit tests van PC Magazine blijkt dat CCE een zeer efficiënte malwareverwijderaar is, die met name hardnekkig rootkits de pas kan afsnijden.

Comodo Cleaning Essentials gaat eerst updaten voordat je hem aan het werk zet. Daarna volgt een scan - die lang kan duren - en daarna een herstart van de pc om actieve malware of rootkits te kunnen beëindigen.

Behalve malware-scanner beschikt CCE ook nog over een Autorun Analyzer (om actieve processen te bekijken) en KillSwitch om processen te beëindigen. Een handige tool voor gevorderden om pc's mee te ontsmetten.

Volledige gratis anti-virus bescherming kunt u hier downloaden

Reacties

Nadat ik CCE had gebruikt was een groot aantal mappen ontoegankelijk geworden. Zelfs met Iobit Unlocker waren ze niet te ontgrendelen. Ik heb ze met veel moeite weer kunnen openen. CCE lijkt me dan ook geen aanrader.

Het is veel betrouwbaarder als Superantispyware en Spybot, beiden onderaan de ladder op het gebied van malwareverwijdering. Specifieke kwaliteiten? Ik denk dat je van bovengenoemden genoeg hebt aan Emsisoft Free Emergency Kit, waarom zoveel scanners gebruiken?

Wie kan me zeggen hoe deze malwareverwijderaar zich verhoudt tot andere
zoals SuperAntSpyware, Emisoft, Malwarebytes en Spybot die ik regelmatig gebruik
en wat de specifieke kwaliteiten ervan zijn t.o.v. de genoemde.

Het programma is ook niet bedoeld voor de beveiliging van een schone pc, maar juist om besmette pc's schoon te krijgen. En volgens de test van PC Magazine is het daar goed in.

Inderdaad, geen aanrader, is geen toegevoegde waarde.
De scas duren veel te lang, en wat hij dan vindt, dat vindt ook een andere en snellere scanner.
Als je de juiste beveiligingssoftware op je pc hebt staan, dan is dit programma totaal overbodig.
Ik heb het dan ook terug verwijderd, gelukkig is het portable, en is de verwijdering snel gebeurd.
Geen aanrader dus.