CloneZilla

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.3 (112 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

 
CloneZilla is een open source programma om een kloon of image van je gehele harde schijf te maken. Deze image kan als backup dienen en de kloon om in een keer alle gegevens naar een nieuwe harde schijf of ssd te verhuizen. CloneZilla maakt een exacte kopie van uw partitie of harde schijf. Wel voor gevorderden omdat u zelf een opstartbare cd/dvd of usb-stick moet maken.

CloneZilla is een gespecialiseerde Linux-distributie om harde schijven en partities te klonen. De volgende bestandssystemen worden ondersteund: FAT12, FAT16, FAT32 en NTFS van Windows, ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs en f2fs van Linux, HFS+ van macOS, UFS van FreeBSD, NetBSD en OpenBSD en VMFS5 van VMWare ESX. Hierdoor kunt u Windows, Mac (Intel), Linux, BSD en Chrome OS/Chromium OS systemen klonen.

CloneZilla moet vanaf cd/dvd of usb-stick gestart worden en heeft een nogal Spartaanse, niet zeer gebruikersvriendelijke interface. Maar functioneel is het programma wel.

Lees hier een handleiding voor CloneZilla

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Wat mij betreft het meest betrouwbaar, snel en gebruikersvriendelijk voor het klonen van hele installaties. Maar ja, ik stam dan ook uit het MS-DOS tijdperk. Leuk allemaal die grafische toeters en bellen, maar dit werkt wat mij betreft toch een stuk efficiënter. Verplichte kost in de gereedschapskist van ieder zichzelf respecterende computeraar (V/M)

Helemaal met je eens. CloneZilla is soms het enige gratis programma dat je kan helpen.

@nol schrijvers,

Heb je alleen Clonezilla "stable" gebruikt, of heb je ook de "alternative stable" variant geprobeerd?
Voor uEFI secure boot, en voor sommige nieuwe hardware, biedt Clonezilla "stable" onvoldoende ondersteuning, en is Clonezilla "alternative stable" benodigd. "It includes non-free firmware, and also supports uEFI secure boot (AMD64 version only)."

Clonezilla "alternative stable" vind je hier:
via https://clonezilla.o...
naar https://clonezilla.o...

Aanvullende uitleg over de "alternative stable" vind je hier:
https://drbl.org/faq...

Clonezilla nwerkt voor geen meter. Steeds foutmeldingen en storingen.
Waardeloos

CloneZilla werkt niet vanuit Windows. Je moet een cd/dvd branden of usb stick maken met CloneZilla erop en dan je pc opstarten met deze cd/dvd/usb.

Sorry typefout moet zijn loader ( de spellingscontrole verving de d door een f !! )

Dat programma versie 10.5 in Windows 10 geeft een foutmelding bij het openen.
loafer.exe is niet te vinden. Er staat loafers.exe.manifest
Is daar wat aan te doen ?

Goede tip

CloneZilla is volgens mij het clone en image programma dat de meeste functionaliteit biedt en daarbij ook nog eens gratis is. Van Win 9x t/m 10, Linux, het levert bootable clonen op. Spartaans ja, maar sommige meer gelikte programma's zijn niet minder omslachtig of te beperkt in mogelijkheden.

Kan niet downloaden !! Wordt telkens onderbroken

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitsla_d