CloneZilla

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.3 (86 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Actueel: 

30 juni 2017
CloneZilla 2.5.2-17 is verschenen. Deze uitgave van de kloonsoftware werkt de diverse onderdelen bij naar nieuwere versies en kent enkele verbeteringen en nieuwe functies.

Beschrijving: 

 
CloneZilla is een open source programma om een kloon of image van je gehele harde schijf te maken. Deze image kan als backup dienen en de kloon om in een keer alle gegevens naar een nieuwe harde schijf of ssd te verhuizen. CloneZilla maakt een exacte kopie van uw partitie of harde schijf. Wel voor gevorderden omdat u zelf een opstartbare cd/dvd of usb-stick moet maken.

CloneZilla is een gespecialiseerde Linux-distributie om harde schijven en partities te klonen. De volgende bestandssystemen worden ondersteund: FAT12, FAT16, FAT32 en NTFS van Windows, ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs en f2fs van Linux, HFS+ van Mac OS X, UFS van FreeBSD, NetBSD en OpenBSD en VMFS5 van VMWare ESX. Hierdoor kunt u Windows, Mac (Intel), Linux, BSD en Chrome OS/Chromium OS systemen klonen.

CloneZilla moet vanaf cd/dvd of usb-stick gestart worden en heeft een nogal Spartaanse, niet zeer gebruikersvriendelijke interface. Maar functioneel is het programma wel.

Lees hier een handleiding voor CloneZilla

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
2.5.2-17
Laatst gewijzigd: 
30 juni 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download CloneZilla
(Kies je type CPU en ISO als je een cd/dvd wilt branden en Zip als je een USB-stick wilt gebruiken met CloneZilla. Klik daarna op de kleine Download-knop daar vlak onder)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Sorry typefout moet zijn loader ( de spellingscontrole verving de d door een f !! )

CloneZilla is volgens mij het clone en image programma dat de meeste functionaliteit biedt en daarbij ook nog eens gratis is. Van Win 9x t/m 10, Linux, het levert bootable clonen op. Spartaans ja, maar sommige meer gelikte programma's zijn niet minder omslachtig of te beperkt in mogelijkheden.

Kan niet downloaden !! Wordt telkens onderbroken

Weet u wat hier echt ontbreekt? Een supersnel back-up programma voor data. IPERIUS Back-up. Fabelachtig snel, eenvoudig in gebruik, professionele GUI, incremental en differential back-ups, automatisch back-ups plannen etc.etc. Je kunt hier de freeware versie downloaden en is overigens ook NL-talig.

http://www.iperiusba...

Goede tip

Heb vroeger Norton Ghost gebruikt en later met grote tevredenheid Acronis True Image op oudere computers.
Gebruik nu op mijn nieuwe Windows 8.1 computer EaseUS Todo Backup Free, en dat ziet er wel heel wat duidelijker en minder omslachtig uit dan CloneZilla.
Heb wel de indruk dat er veel meer mogelijk is met CloneZilla, voornamelijk wat het klonen van schijven betreft.
De andere programma's zijn meer gericht op het maken van een image, alhoewel er ook wel enige beperkte kloon mogelijkheden zijn.

Dat programma versie 10.5 in Windows 10 geeft een foutmelding bij het openen.
loafer.exe is niet te vinden. Er staat loafers.exe.manifest
Is daar wat aan te doen ?

CloneZilla werkt niet vanuit Windows. Je moet een cd/dvd branden of usb stick maken met CloneZilla erop en dan je pc opstarten met deze cd/dvd/usb.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenla_d