CloneZilla

Actueel: 

22 februari 2017
CloneZilla 2.5.0-25 werkt de diverse onderdelen bij naar nieuwere versies, kent enkele verbeteringen en nieuwe functies en lost fouten op.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.2 (48 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

 
CloneZilla is een open source programma om een kloon of image van je gehele harde schijf te maken. Deze image kan als backup dienen en de kloon om in een keer alle gegevens naar een nieuwe harde schijf of ssd te verhuizen. CloneZilla maakt een exacte kopie van uw partitie of harde schijf. Wel voor gevorderden omdat u zelf een opstartbare cd/dvd of usb-stick moet maken.

CloneZilla is een gespecialiseerde Linux-distributie om harde schijven en partities te klonen. De volgende bestandssystemen worden ondersteund: FAT12, FAT16, FAT32 en NTFS van Windows, ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs en f2fs van Linux, HFS+ van Mac OS X, UFS van FreeBSD, NetBSD en OpenBSD en VMFS5 van VMWare ESX. Hierdoor kunt u Windows, Mac (Intel), Linux, BSD en Chrome OS/Chromium OS systemen klonen.

CloneZilla moet vanaf cd/dvd of usb-stick gestart worden en heeft een nogal Spartaanse, niet zeer gebruikersvriendelijke interface. Maar functioneel is het programma wel.

Lees hier een handleiding voor CloneZilla

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
2.5.0-25
Laatst gewijzigd: 
22 februari 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download CloneZilla
(Kies je type CPU en ISO als je een cd/dvd wilt branden en Zip als je een USB-stick wilt gebruiken met CloneZilla. Klik daarna op de kleine Download-knop daar vlak onder)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Kan niet downloaden !! Wordt telkens onderbroken

Weet u wat hier echt ontbreekt? Een supersnel back-up programma voor data. IPERIUS Back-up. Fabelachtig snel, eenvoudig in gebruik, professionele GUI, incremental en differential back-ups, automatisch back-ups plannen etc.etc. Je kunt hier de freeware versie downloaden en is overigens ook NL-talig.

http://www.iperiusba...

Heb vroeger Norton Ghost gebruikt en later met grote tevredenheid Acronis True Image op oudere computers.
Gebruik nu op mijn nieuwe Windows 8.1 computer EaseUS Todo Backup Free, en dat ziet er wel heel wat duidelijker en minder omslachtig uit dan CloneZilla.
Heb wel de indruk dat er veel meer mogelijk is met CloneZilla, voornamelijk wat het klonen van schijven betreft.
De andere programma's zijn meer gericht op het maken van een image, alhoewel er ook wel enige beperkte kloon mogelijkheden zijn.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd