Vuze

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Vuze (voorheen Azureus) is een programma waarmee je muziek, films en andere bestanden op internet kunt zoeken, downloaden en delen. De nieuwe Napster, Kazaa of LimeWire zeg maar. Vuze is echter geen gewoon peer to peer downloadprogramma, het maakt namelijk gebruik van het bittorrent protocol.

Bittorrents zorgen ervoor dat bestanden in veel kleine stukjes worden opgedeeld en bij verschillende gebruikers van een netwerk worden gedownload. Hierdoor kan het downloaden van grote bestanden heel efficiënt en snel plaatsvinden.


Zoek, download en speel bestanden af met Vuze

Met de meeste bittorrent clients, zoals BitTorrent, Transmission en µTorrent, moet je eerst via een website zoeken naar bestanden voordat je ze met het bittorrent-programma kunt gaan downloaden. Dus heb je een internet browser en een bittorrent client nodig. Vuze doet dit anders en integreert het zoekproces en downloadproces in een applicatie. Bovendien kun je met Vuze ook mediabestanden afspelen in het programma zelf.

Dat maakt Vuze een stuk gebruikersvriendelijker en meer zoals oude bekende downloadprogramma's als Kazaa en LimeWire. Nieuw aan Vuze is wel dat je ook direct kunt zien wat er op het Vuze-netwerk te halen is. Van alle video's, audio-bestanden en games krijg je in een soort webinterface voorproefjes te zien, waardoor je makkelijker kunt beslissen of je het bestand wilt downloaden.

Helaas lijkt Vuze in een ander opzicht ook op de oude P2P-programma's: je moet goed opletten bij de installatie anders krijg je een onschadelijke, maar meestal toch niet echt gewenste zoekwerkbalk van Ask.com voor Internet Explorer en Firefox opgedrongen.

Inst

Uitleg: 

Waarschuwing
Je mag geen materiaal waar copyright op zit zoals films, muziek, niet-gratis software etc. aanbieden en downloaden via bittorrents. Als je dit wel doet ben je strafbaar. Kijk daarom uit of je geen illegale bestanden downloadt met bittorrent-software!

Reacties

Als ik een film brand met nl subs ,blijkt later dat de ondertiteling er niet op staat ,iiemand een idee wat ik verkeerd doe ?

Gebruik toch gewoon U-torrent (Micro Torrent).... 10x beter dan Vuze wat ik, nadat ik U-torrent ontdekt had, er direct afgegooid heb. Komt er ook nooit en te nimmer meer op bij mij.

Vuze is geweldig! Heb nu Vista en moest dus Vuze opnieuw installeren. Alleen niet alle zoek programma´s zijn er.
Ik ben even de naam vergeten, maar het programma met de groene rand is er niet meer. Hoe kan dit en wat is hier aan te doen. Hier vond je de beste zoek opdrachten.

Heb dit probleem ook maar ik heb een Windows PC, het ligt dus niet aan Mac. Waar het wel aan ligt weet ik nog niet. Iemand een idee?

Ja, kom wel vaker tegen dat allerlei vragen onbeantwoord blijven. Ook ik kan je geen oplossing bieden.
Hopelijk ben je inmiddels geslaagd in je opzet.

Foesie

Ik heb sinds kort een mac ipv een pc. Ben altijd zeer tevreden over vuze geweest maar op de Mac krijg ik nauwelijks relevante hits als ik naar een bestand zoek. Krijg veelal hits die niets met mijn zoekterm te maken hebben.
Doe ik iets verkeerd? Moet ik nog iets aan mijn instellingen veranderen?

Lancelot

Vuze virus gekregen, had een torrent gedownload en klikte op het icoontje van vuse, nu is elk icoontje in de pc vuze, als je erop klikt open je vuse

HELP

ik kan de nederlandse vertaling niet vinden

hoe zet ik film erop??

Cool!!

Pagina's