Tribler

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.6 (5 stemmen)
Actueel: 

12 mei 2016
Tribler 6.5.2 is verschenen. In deze uitgave worden enkele foutjes opgelost.

Beschrijving: 

Tribler is een open source bittorrent- en p2p-applicatie die op termijn de mogelijkheid moet gaan bieden om anoniem bestanden te downloaden via een soort TOR-netwerk (hoewel de ontwikkelaars waarschuwen dat dit onderdeel nog niet waterdicht is). Privacy en anonimiteit staan hoog in het vaandel. Onion Routing en gedeeltelijke encryptie moeten hiervoor zorgen. Tribler is ontwikkeld door de TU van Delft.

Tribler wordt al ruim tien jaar ontwikkeld door onderzoekers van onder andere de TU Delft en VU Amsterdam. Ook heeft het project subsidies van de Nederlandse overheid en EU gekregen. Met Tribler kunt u torrents en YouTube-filmpjes zoeken en downloaden.

De laatste jaren is privacy een speerpunt geworden van Tribler. Door gebruik te maken van een soort TOR-achtig netwerk moeten gebruikers redelijk anoniem kunnen blijven. De makers waarschuwen echter dat deze functie nog niet 100% waterdicht is. U kunt zelf onder Settings (tandwiel) | Anonimity de mate van anonimiteit instellen. Wel wordt het downloaden veel trager als de anonimiteit groter is.

Tribler heeft ook een ingebouwde mediaspeler om video te streamen. Tribler is open source en biedt geen gebundelde onnodige extraatjes aan.

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat u downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Categorie: 
Bestanden delen
Versienummer: 
6.5.2
Laatst gewijzigd: 
12 mei 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Uitleg: 

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat u downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Deel deze download: 

Reacties

Ook hier zijn internet trollen bezig om haat te spuwen. Kijk naar het verleden periode voor en in de 2e WO. Toen zat volgens sommigen Nederland ook al vol en waren Joden de zondebokken. Voor mensen zonder geweten zijn de anderen altijd de oorzaak.

Als CDA wethouder hoef je je niet druk te maken om bonnetjes, dat is maar gedoe. Een plaatje downloaden komt je al gauw op 10 ruggen te staan. Maar als de politiek graait en draait, waar zou ik me dan druk over maken. Zo lang de politiek niet naar mij luistert, hoef ik niet naar de politiek te luisteren.

wanneer word de belasting op dragers en cd en dvd afgeschaft?

Net als het kwartje van Kok zien we dat nooit meer terug. Rutte is vandaag in Groningen geweest om zich te laten zien. Dees mantje snapt Nederland niet. opzouten kabouter en in IS gebied gaan wonen. Samen met de hele PVDA.

Dus wij gaan als nederlandse regering downloaden verboden maken, en wij gaan ook nog eens makers van downloadprogramma's subsidieeren. Ik denk dat ik een beetje in de war ben.

De wegen van de regering(en) zijn ondoorgrondelijk...

Zo moesten na de Tweede Wereldoorlog velen maar gaan emigreren naar Australië, de V.S. en Canada, want Nederland zat vol, met 10 miljoen inwoners...we zitten nu bijna op 17 miljoen inwoners en in 2018 op 18 miljoen inwoners, maar zitten kennelijk nog steeds niet vol...

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenrij_