Tribler

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Tribler is een open source bittorrent- en p2p-applicatie die op termijn de mogelijkheid moet gaan bieden om anoniem bestanden te downloaden via een soort TOR-netwerk (hoewel de ontwikkelaars waarschuwen dat dit onderdeel nog niet waterdicht is). Privacy en anonimiteit staan hoog in het vaandel. Onion Routing en gedeeltelijke encryptie moeten hiervoor zorgen. Tribler is ontwikkeld door de TU van Delft.

Tribler wordt al ruim tien jaar ontwikkeld door onderzoekers van onder andere de TU Delft en VU Amsterdam. Ook heeft het project subsidies van de Nederlandse overheid en EU gekregen. Met Tribler kun je torrents en YouTube-filmpjes zoeken en downloaden.


De laatste jaren is privacy een speerpunt geworden van Tribler. Door gebruik te maken van een soort TOR-achtig netwerk moeten gebruikers redelijk anoniem kunnen blijven. De makers waarschuwen echter dat deze functie nog niet 100% waterdicht is. Je kunt zelf onder Settings (tandwiel) | Anonimity de mate van anonimiteit instellen. Wel wordt het downloaden veel trager als de anonimiteit groter is.

Tribler heeft ook een ingebouwde mediaspeler om video te streamen. Tribler is open source en biedt geen gebundelde onnodige extraatjes aan.

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat je downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Inst

Reacties

wanneer word de belasting op dragers en cd en dvd afgeschaft?

De wegen van de regering(en) zijn ondoorgrondelijk...

Zo moesten na de Tweede Wereldoorlog velen maar gaan emigreren naar Australië, de V.S. en Canada, want Nederland zat vol, met 10 miljoen inwoners...we zitten nu bijna op 17 miljoen inwoners en in 2018 op 18 miljoen inwoners, maar zitten kennelijk nog steeds niet vol...

Dus wij gaan als nederlandse regering downloaden verboden maken, en wij gaan ook nog eens makers van downloadprogramma's subsidieeren. Ik denk dat ik een beetje in de war ben.