Transmission

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Bij de meeste bittorrent-programma's krijg je tegenwoordig allerlei toolbars en andere adware meegeleverd als je niet oplet. Transmission is anders. Deze snelle en lichte bittorrent-client is vrij van gebundelde software en doet zijn werk uitstekend. Met Transmission kun je via torrents software en meer downloaden. Het uiterlijk van Transmission is zonder poespas en extra toeters en bellen.

Transmission werd oorspronkelijk alleen voor Mac en Linux ontwikkeld en wordt ook standaard meegeleverd met de meeste Linux-distributies. Er is nu ook een Windows-versie genaamd Transmission-Qt. Transmission is een lichtgewicht programmaatje met een eenvoudige interface. Het doet wat het moet doen zonder overbodige extraatjes: bestanden downloaden en uploaden.

Transmission op macOS

Onder de motorkap zitten wel degelijk nog allerlei handige configuratie-opties, zoals het instellen van bandbreedtes voor uploads en downloads en een zwarte lijst om foute peers te blokkeren (onder Windows moet je deze nog zelf activeren en instellen onder Edit | Preferences | Privacy - lees hier uitleg hoe je dit kunt doen). Ook ondersteunt Transmission versleutelde verbindingen met peers.

Transmission is daarmee een prettige, snelle bittorrent-applicatie die zonder allerlei extra rommel geleverd wordt. Transmission is beschikbaar voor macOS en Linux en is in het Nederlands vertaald. Voor Windows is er een aparte uitgave Transmission-Qt genaamd die alleen in het Engels verkrijgbaar is.

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat je downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar. Muziek en video's zullen vaak illegaal zijn. Open source software is wel legaal om via torrents te downloaden, maar betaalde software niet.

Inst

Uitleg: 

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat je downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Reacties

Installatie werkt niet.
Blijft zeuren over Visual C++ Runtime terwijl die helemaal up to date is!

Transmission voor Windows is van SourceForge gehaald en naar GitHub verhuisd. De downloadlinks zijn aangepast. Dank voor het melden!

De download-links voor Windows 32 bit en 64 bit kloppen niet (meer). Er staat nu een vraagteken en de tekst: Whoops, we can't find that page.

Toch is er nog altijd heel weinig malware voor Mac in vergelijking met Windows. Bovendien, zoals jij ook wel weet Merel, is het aantal dichtgeplakte kwetsbaarheden in software iets anders dan openstaande, zero-day lekken die misbruikt (kunnen) worden.
Maar dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat er niet veel meer malware voor Mac zal komen.

maar redactie hier een overzicht van de top 50 van programma's en besturingssystemen gemeten naar kwetsbaarheden in 2015 zie http://www.cvedetail...

Dat gaat over iOS, niet over Mac OS X.

Redactie bekijk dit dan eens https://www.youtube....

Er bestaat wel malware voor Mac, maar alleen heel erg weinig. Net zoals er voor Linux ook virussen bestaan, maar die zijn op de vingers van een hand te tellen. Apple heeft al jaren enkele ingebouwde beveiligingsmechanismen (Gatekeeper en XProtect) om de sporadische malware te blokkeren.
Lees hier meer onder het kopje Mac OS X.

"Apple heeft de definities van de ingebouwde anti-malware XProtect ook bijgewerkt".
Hoezo ingebouwde anti-malware? Al die beweringen van Apple-adepten dat er geen virussen en malware voor Apple bestaan, kloppen dus ook niet???!!!
Myth busted!!!

Gebruik deze al een tijdje en inderdaad: "Transmission is daarmee een prettige, snelle bittorrent-applicatie die zonder allerlei extra rommel geleverd wordt."

Pagina's