PC Tools Firewall Plus

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

PC Tools Firewall Plus wordt niet meer verder ontwikkeld door producent Symantec en is niet meer te downloaden. Kijk hier voor andere gratis firewalls.

PC Tools Firewall Plus is een betrekkelijk nieuwe firewall van de makers van SpywareDoctor. Deze gratis firewall komt verrassend goed uit de bus bij tests die wij gedaan hebben. Bescherming en gebruikersgemak zijn uitstekend. PC Tools Firewall Plus is daarmee een van de beste gratis firewalls. Een aanrader.

PC Tools Firewall Plus is van softwarebedrijf PC Tools Software dat ook de betaalde spywarescanner SpywareDoctor uitbrengt. PC Tools Firewall is echter gratis. PC Tools Firewall is een heel goede firewall die uw pc adequaat beschermt tegen indringers van buitenaf en binnenuit. Voor de meeste standaard firewalltests slaagt PC Tools Firewalls met vlag en wimpel.

Bovendien is PC Tools Firewall in het Nederlands verkrijgbaar en heel gebruikersvriendelijk. De interface van de firewall lijkt een beetje op die van ZoneAlarm, maar is nog makkelijker in te stellen. De meeste opties wijzen zich vanzelf voor de gemiddelde (beetje ervaren) gebruiker.

Geavanceerde filterinstellingen van PC Tools Firewall zijn SPI (Stateful Packet Inspection) en de bescherming tegen code-injectie (die beiden standaard uitstaan trouwens). In versie 4 van de firewall is de bescherming tegen schadelijke code en wijzigingen van het systeem verder verbeterd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

PC Tools Firewall Plus is een uitstekende firewall die gebruikersgemak combineert met zeer goede bescherming van uw pc. Aanbevolen voor elk type gebruiker!

Inst

Website producent: 

Reacties

Ik kan ook maar bevestigen dat PC Tools Firewall Plus ermee gestopt is per 12 oktober 2012. Ik heb ook een melding gekregen. De laatste updates dateren van 5 dagen geleden.

Het was een erg makkelijk te gebruiken firewall... maar nu - 12 oktober 2012 - kreeg ik een bericht dat ie obsolete is..

PC Tools is overgenomen door symantec en die willen graag dat je betaalde alles in een pakket koopt..... :-(

denk dat de stekker eruit is, niks meer te vinden op de site ( of tis heel goed verborgen), is het nog opportuun en veilig deze aan te bieden?
groeten

De gratis firewall is goed verstopt op hun site inderdaad. Zou best kunnen dat ze langzamerhand de stekker eruit gaan trekken.

al een tijdje niks meer gehoord van deze firewall, dus effe op zoek ernaar en mij valt op dat deze gratis download( als je gratissoftware.nl buiten beschouwing laat) via de pc tools website wil downloaden je ordentelijk op zoek moet om de free download te vinden, ja zelfs de benaming is er een rariteit, de oorspronkelijke site van deze firewall is verdwenen, je hoeft op een paginaatje te zoeken naar het enige overgebleven gratis programma

is dit soms de stille dood van deze firewall of sla ik de bal volledig mis?
groeten

Wel eens eens "jong"bejaarde ontmoet!!!!!!!!

sinds de update van sp1 voor w7 64 bit niks dan problemen met pc tools firewal krijg zelf geen internetverbinding meer van alles geprobeerd uiteindelijk alles geformateerd en opnieuw begonnen met installeren

Ik heb PCTools weggesmeten en vervangen door Comodo firewall.
Reden : het systeem blokkeerde altijd na het starten (werkte wél perfect in veilige modus waar PCTools niet mee werd opgestart).
Dit was veroorzaakt door een ongelukkig antwoord op een voor mij erg onduidelijke vraag : PID toepassing 2184 . Laat je deze toe of niet?
Na NEEN geantwoord te hebben, blokkeerde alles (2184 sloeg waarschijnlijk op een Windows update).

Wel nu, even de nieuwe versie 7 uitgeprobeerd op mijn nieuwe computer.
Ik werk nu onder Windows 7 pro 64bit

Ik had op mijn vorige computer al eens een oudere versie geprobeerd, die liet toen vele programma´s vast lopen, zodanig dat de computer alleen nog maar ge-reset kon worden.
Al met al dus heel teleurstellend,ik vond de interface er namelijk wel goed uit zien.

Nu de nieuwe versie op Windows 7 64 bit.
Hmm, gaat eerst lekker, O nee een vastloper, kan niks meer.
Gelukkig Windows nog afsluitbaar met de met de power knop van de computer.

Maar gauw weer terug naar Comodo, werkt wel zo lekker.

Niet te doen die firewall van pc tools, en inderdaad, een herinstallatie moeten
uitvoeren op mijn pc.

Nu heb ik deze erop gezet. Maar hier op de site zie ik hem nergens besproken, niettegenstaande zijn perfekte werking.

"Windows 7 Firewall Control" http://www.sphinx-so... - gratis

Pagina's