Online Armor Free

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Online Armor Free wordt per maart 2015 niet meer verder ontwikkeld

Online Armor Free is een uitstekende firewall die diverse manieren van bescherming biedt. Behalve dat natuurlijk in- en uitgaand verkeer gecontroleerd wordt is er ook nog een programmacontrole die de activiteit van applicaties in de gaten houdt. De beveiliging met Online Armor is hierdoor heel goed, maar u krijgt wel regelmatig meldingen.

Online Armor Free scoort goed in firewall-tests. Behalve firewall-functionaliteit biedt Online Armor ook programmabewaking dat het gedrag van applicaties monitort en een anti-keylogger functionaliteit. Na de installatie van Online Armor Free krijgt u een initialisatie-scan.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Online Armor biedt goede bescherming, maar is gezien de uitgebreide opties en de regelmatige meldingen misschien meer geschikt voor gevorderden.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

De redactie heeft het waarschijnlijk niet meegekregen maar de stand alone firewall is door Emsisoft opgedoekt dus deze kan van de lijst van freeware firewalls worden verwijderd.
http://blog.emsisoft...

Wekrt helemaal niet. Zoekt naar een server en zegt dan serverfout, en fdat blijt. ondertussen nagt ie iedere keer als je opstart
Waardeloos dus

Beste redactie,

Ik wil graag een goede firewall en daartoe heb ik Online Armor geïnstalleerd. Ik word echter helemaal debiel van al die meldingen, bijvoorbeeld bij updaten van een programma.
Ik vroeg mij af, als ik nou de programmabewaking uitschakel, functioneert Online Armor dan nog steeds afdoende als firewall tegen de grote boze buitenwereld?

Graag uw reactie. Alvast bedankt.

Online Armor versie 7.0.0.1866 is vandaag uitgekomen na één jaar.
Is Online Armor v6 al geïnstalleerd op uw computer dan updatet hij automatisch.
Werkt op Windows XP, Vista, 7 en 8, ook op 64 Bit versies.

Bij jij dan zo bij de hand Dombo, goed lezen is ook een vak. Heb zelf office 2010 en Windows 7, ff paar popupjes gehad en loopt als een trein.

Je lijkt wel een oud wijf hoe je hier steeds zeikt

Prima firewall, ligt geheel aan jezleve en draai ook office 2010....ff wat popups gehad en loopt nu als een trein...

Dus ligt geheel aan jouw zelve en niet aan het produkt, lezen over instellingen is ook een kunst...Dombo

Helaas is versie 6 ook niet geschikt voor Win7 gebruikers. OA kan nog steeds niet omgaan met de bij Win7 meegeleverde Microsoft Office Starter 2010.
Verslikt zich daar volledig in.
Alle Autostarters bleven trouwens in deze versie wel op groen = toegestaan en je hoefde geen 72 keer meer Toestaan in te geven, al een hele vooruitgang.
Maar nu werkt het in Programma's weer niet.
Ook nadat je na elke opstart voor de zoveelster keer in Programma's
xb'BVM)8A$4!!!!MKKSkClick2RunMSM64>OO5hSGuIH?xoVn&wQ(Ex
als Toestaan en Vertrouwd hebt aangemerkt en je start een Excel document dan geeft Windows uiteindelijk de mededeling: 'Fout, het programma (Office) niet kan worden gestart'. En daarna blijkt de firewall volledig te zijn vastgelopen.
Wat een knullige firewall is dit toch. Emsisoft leert het nooit, knoeiers.

Oké, bedankt voor de tips, zal zien of ik er wat mee kan.
Wel is het zo, als er een popup verschijnt, dat ik ALTIJD het vakje aanvink dat hij dat moet onthouden en dan op de knop vertrouwen druk.

Wat vroeger niet zo goed werkte, dat was wel voor versie 5 en 6, was als ik een programma installeerde er ook heel de tijd popups verschenen tijdens de installatie, maar nu vink ik de installatiemodus of zoiets aan en dan heb ik er geen last meer van.

Dat van die leermodus, dat wist ik niet (meer), goeie tip, bedankt.

WriTer,

De meest gemaakte fout die nogal wat overbodig popups veroorzaakt is dat wanneer een betrouwbaar programma wordt gestart en Onlne Armor toont een popup over dit, voor Online Armor onbekende programma, dat de gebruiker alléén maar kiest voor Toestaan. Voor elke andere actie die dit onbekende programma wil ondernemen kan nu een popup verschijnen.
De gebruiker heeft immers niet aangegeven dat het een vertrouwd programma is, en alléén maar toestemming gegeven dat dit programma mag starten.

Online Armor houdt zich netjes aan die regel en waarschuwt de gebruiker wanneer het programma iets anders wil doen dan alléén maar starten.

Wanneer u een programma vertrouwt en Online Armor dit programma niet automatisch als vertrouwd programma heeft ingesteld, stel dit dan zelf in als een vertrouwd programma. Dat kan meestal in die eerste popup, en anders wel via Online Armor > Programma's.

Programma's op DVD, CD of USB stick zullen als verwijderd programma (grijze kleur) in Online Armor worden getoond zodra die DVD, CD of USB stick is verwijderd.
Indien u de verwijderde programma's "opruimt" in Online Armor > Programma's dan verdwijnt ook direct de regel dat dit programma mag starten en/of dat dit programma vertrouwd is. Dan zal er de volgende keer zeer zeker weer een popup verschijnen voor exact datzelfde programma omdat het op dat moment een nieuw en onbekend programma is voor Online Armor.

WinRAR's bestanden zijn niet voorzien van een digitale handtekening. Wanneer WinRAR de bestanden zou voorzien van een digitale handtekening, zoals bijna alle andere softwareontwikkelaars wel doen, is er geen probleem.

Wanneer u een nieuw programma installeert en echt zeker weet dat dit een betrouwbaar programma is dat ook uit betrouwbare bron afkomstig is, kunt u in het geval dat er wel erg veel popups verschijnen, altijd even de zgn. Leer modus inschakelen. Daar is die tenslotte ook voor ontwikkeld. Natuurlijk moet de Leer modus niet worden gebruikt wanneer het systeem is geïnfecteerd met malware of wanneer er iets geïnstalleerd wordt waarvan niet 100% zeker is dat het betrouwbaar is, maar dat zal wel duidelijk zijn voor de meeste mensen.

Spellingcontrole in Outlook Expres heb ik niet. Zal eens kijken hoe ik dat aan de gang krijg hier en controleren of dat hier ook overbodige popups oplevert.

Misschien dat het nu vanaf versie 6 verbeterd is maar als ik een nieuw programma installeer dan kan het gebeuren dat er vele popups opengaan.
Zoals ik al zei, na een tijdje is dat meestal wel gedaan, maar in het begin heb ik meestal verschillende popups, ik heb in extreme gevallen al meegemaakt dat er zeker een stuk of dertig of zelf meer van die popups opengingen.

Een steeds terugkerend probleem is, als ik bijvoorbeeld een CD of DVD in mijn drive steek, dat hij altijd toestemming vraagt of hij het autorun bestand mag opstarten.
Elke keer zeg ik ja en dat hij dat moet onthouden, maar hij vraagt dat altijd terug opnieuw.

Als ik mijn spelling wil controleren in Outlook Express vraagt hij dat ook steeds opnieuw of een bepaalde .DLL of zoiets mag opstarten.
Bij sommige versies van WinRAR had ik dat ook of hij mocht opstarten, en dat elke keer weer opnieuw.

Bij het programma Autoplay Menu Builder, om DVD of CD menu's te maken vraagt hij dat ook elke keer weer als ik het programma opstart.
Nu, ik heb uiteindelijk dat allemaal uitgesloten van Online Armors bescherming, dat is de enige mogelijkheid om dat te stoppen.

Als ik nog op een of ander voorbeeld kom zal ik dat hier zeker melden, maar voor de rest vind ik het een goed programma. (^-^)

Pagina's