Memoires: The Diary

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Vroeger had je een 'Lief dagboek', met een slotje erop, waarin je kon schrijven. Tegenwoordig kun je op je Android smartphone of tablet ook je diepste zieleroerselen kwijt met de gratis Memoires app. Schrijven is typen geworden en het slot is vervangen door een wachtwoord. Maar verder kun je alles kwijt aan je elektronische dagboek. En je kunt Memoires ook gewoon, iets minder hoogdravend, als een soort Evernote gebruiken.

Memoires: The Diary is een mooi vormgegeven dagboek waarin je al je belevenissen, overdenkingen en ideeën kunt vastleggen. En natuurlijk niet alleen in tekst, maar ook met foto's, geluidsfragmenten (je kunt zelf wat inspreken) en linkjes naar websites. Verder kun je je stemming en tags toevoegen en wordt automatisch het weer op dat moment en je locatie bijgevoegd. Zo weet je precies de context van gebeurtenissen.

Je kunt een overzicht van al je dagboekaantekeningen terugkijken op een kalender, chronologisch als 'flows' op een tijdslijn en op de kaart. Ook zit er een zoekfunctie in Memoires. Handig is ook dat Memoires in het Delen of Share menu op je Android toestel komt, zodat je heel snel foto's, nieuwsberichten en meer kunt toevoegen aan Memoires vanuit anders apps. Memoires lijkt wat dit betreft ook wel wat op de populaire notitie-app Evernote.

Memoires is een leuke, goed uitgewerkte dagboek- en notitie-app voor mensen die hun leven en gebeurtenissen digitaal willen vastleggen.

Inst

Website producent: 

Reacties

liefste dagboek je bent het tofste dagboek dat er bestaat