Sunbelt Personal Firewall

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Sunbelt Personal Firewall is gestopt per mei 2011 en is niet meer te downloaden!
Download hier andere gratis firewalls

Sunbelt Personal Firewall (voorheen Kerio) is een uitstekende firewall met zeer veel opties om uw pc te beveiligen. De software, die eind 2005 door Sunbelt is overgenomen van Kerio, beschermt uw pc tegen indringers en hackers van buitenaf, maar houdt ook een oogje in het zeil welke programma's op uw pc contact zoeken met internet. Deze laatste functie zit niet in de standaard Windows XP firewall.

Verder beschikt Sunbelt over intrusion prevention en ook de unieke eigenschap om te controleren welke andere programma's worden opgestart door een applicatie. U kunt hierdoor zeer secuur in de gaten houden wat er allemaal gebeurt op uw pc (u krijgt dan echter wel veel technische meldingen!). 

Sunbelt Personal Firewall is de meest geavanceerde, maar daardoor ook meest complexe firewall. Enige pc-kennis is aanbevolen, anders kunt u bij de ingebouwde firewall van Windows XP blijven of ZoneAlarm eens proberen.

U kunt bij de installatie van Sunbelt kiezen voor de Simple mode of Advanced mode. Voor beginners is de eerste optie aan te bevelen, voor gevorderden die alles in de hand willen houden de tweede (ook gedragscontrole van applicaties wordt dan ingeschakeld). U krijgt dan wel heel veel meldingen. U krijgt eerst 30 dagen de beschikking over de volledige versie van Sunbelt Personal Firewall. Daarna blijft de gratis, iets beperktere versie werkzaam.

Reacties

Ze stoppen ermee.
http://www.sunbeltso...

Pff, wat een ding, alle programma's lopen vast.
Toch goed opgelet wat ik wel of niet toe sta

Deze firewall scorede heel slecht in een test van Matousec ( http://www.matousec.... ). Beter niet gebruiken?

LO

de laatste versie is van 11 november 2008! wordt deze firewall nog wel onderhouden door de producent!?