Secunia Personal Software Inspector (PSI)

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Behalve door middel van Windows Update en de updates van uw virusscanner is het verstandig om alle software op uw pc bij de tijd te houden. Secunia Personal Software Inspector (PSI) helpt daarbij.

Secunia PSI bekijkt welke programma's allemaal op uw pc staan en geeft vervolgens aan of u de laatste up-to-date versie heeft van deze software. Als uw software verouderd is downloadt Secunia PSI automatisch de laatste versie of wijst u op de update. In het laatste geval die u nog handmatig te updaten, maar Secunia PSI wijst u wel naar de downloadlink. Zo mist u nooit meer een beveiligingsupdate van een programma en is uw pc-gebruik weer wat veiliger.
 


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Secunia PSI blijft in de systeembalk draaien om uw software op updates te controleren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen het programma niet te laten opstarten met uw pc en af en toe handmatig naar nieuwe versies van alle software te zoeken. Let op dat Secunia PSI alleen controleert op beveiligingsupdates! Secunia vermeldt daarom niet altijd de laatste versie, maar wel de laatste veilige versie.

Inst

Reacties

een ander alternatief is : https://filehippo.co...

Sneller; Ja ja.

Deze kan wel weg wordt per 20 april 2018 niet meer ondersteunt

prima overzichtelijk programma. werkt prima met windows 7!! heeft mijn langzame computer een stuk sneller gemaakt.

Voor een uitgebreid overzicht van drivers en andere soft- en hardware kun je kijken op www.scancircle.com dit geeft een goed overzicht van wat op de computer aanwezig is en wat er mogelijk is,

Met alle respect: ik heb Sumo en Dumo (drivers) allebei geprobeerd maar ik ervaar het als erg onhandige programma's, tenzij (waarschijnlijk) je een licentie aanschaft. Alles wat de programma's doen is je namelijk naar de aanschafpagina sturen van de fabrikant van de software.

SUmo lite is véél beter. Vindt veel meer software

Zie nut van dit programma niet meer. Heb het welliswaar in het verleden ook eens gebruikt, maar weer verwijdert (verwarrend).
Bij (bijna) elk programma krijg je wel bij openen immers een melding dat er een update beschikbaar is en anders even zoeken bij "Help", "Instellingen" o.i.d. .

Blijft een twijfelachtig programma: ziet bij mij Firefox 34 ("Ernstig: einde levensduur!"), terwijl er toch echt Firefox 44 op zit. Ook geen restanten van Firefox 34 te vinden.

Ik gebruik het zelf al jarenlang zonder problemen en installeer het bij anderen om hen naast de updates van microsoft ook de andere programma's up to date te houden. Ook de updates van windows worden gecontroleerd.

Pagina's