PC Decrapifier

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Als u een nieuwe pc of laptop koopt zit deze meestal volgestouwd met allerlei voorgeïnstalleerde software van de fabrikant of derde partijen. Vaak zijn dit onnodige programma's die u niet wilt. Weg ermee dus! PC Decrapifier helpt om op een makkelijke manier deze software van een nieuwe computer te verwijderen.

Nieuwe merk-pc's van bijvoorbeeld Dell, Acer, Asus, HP, Lenovo en andere fabrikanten bieden nooit een schone Windows-installatie aan. Er zitten al allerlei applicaties voorgeïnstalleerd. Veel van deze programma's zijn proefversies voor betaalde software, commerciële werkbalken en andere - meestal onnodige - applicaties waarvoor de fabrikant betaald krijgt om ze erop te zetten.

Deze rommel maakt de pc - ondanks dat hij nieuw is - alweer trager en de harde schijf voller. PC Decrapifier biedt uitkomst. Dit schoonmaakprogrammaatjes is speciaal bedoeld voor nieuwe pc's. PC Decrapifier stelt een lijst samen van potentieel onnodige software op uw nieuw aangekochte OEM-computer waaruit u programma's kunt selecteren die u wilt verwijderen. Doe dit met zorg, want er kunnen ook nuttige programma's tussenstaan! Let er bijvoorbeeld op dat u niet betaalde versies die geen trials zijn verwijdert!

Zo deïnstalleert PC Decrapifier veel commerciële rotzooi die met uw pc wordt meegeleverd. Uw pc wordt weer sneller en minder vol. Voordat u PC Decrapifier zijn werk laat doen kunt u een herstelpunt maken.  Ook op oude pc's kan PC Decrapifier natuurlijk draaien en soms het een en ander vinden. Voor gevorderden!

Inst

Website producent: 

Reacties

Het zou mooi zijn als zo'n stukje software ook voor je mobiel er zou zijn. Wat daar aan voor geïnstalleerde software opstaat is met geen pen te beschrijven.

ik kan daar nu moeilijk al een beslissing op nemen gezien ik het programma niet ken en nog niet zien werken heb.

kan het programma bloatware verwijderen als de pc beschermd is met raid-controllers

Klopt, versie 2.30 doet niks onder XP. We hebben nu de downloadlink voor Windows XP via MajorGeeks vermeld. Die werkt wel (maar ga dus niet proberen te updaten naar de laatste versie). We nemen aan dat de producent binnenkort wel een update gaat uitbrengen om dit euvel te verhelpen.

Ik heb zojuist (30-11-2012) versie 2.3.0 (gratis) gedownload, vanaf http://www.pcdecrapi..., maar het programma doet niks, het start niet eens op, ondanks dat de site zegt dat het werkt in Windows XP.
Zou dit een slimme truc zijn om je zo ver te krijgen dat je de betaalde versie koopt? Hoe dan ook: ik heb het maar weer verwijderd.

In het nabije verleden waren de Symantec Norton producten er zelfs tamelijk berucht(!) om dat het verwijderen ervan moeilijk ging en dat daarbij schade aan de andere geïnstalleerde software kon optreden.
Als jij die ervaring hebt met een recente versie, dan betekent dat dat het verwijderen van Symantec Norton producten blijkbaar nog steeds gecompliceerd en riskant is.
Voor mij zijn dergelijke ervaringen reden om voorlopig nog steeds geen Symantec Norton producten te willen proberen.

Soms moet je wel oppassen met removal-tools is mijn ervaring! Na het verwijderen van de proefversie van Norton welke op mijn vista-pc was voorgeïnstalleerd heb ik ook de "Norton Removal Tool" uitgevoerd om de overgebleven rommel in ProgramData enz. "makkelijker" weg te werken, máár achteraf was er schade aangericht bij Apparaatbeheer/Draagbare Apparaten (enkele stuurprogramma's daarin waren 100% zeker door die Norton-Tool gesloopt) en de rommel bij ProgramData stond er achteraf ook nog gewoon! Sinds die slechte ervaring loop ik alles zelf handmatig na en verwijder alles wat duidelijk met het betreffende verwijderde programma te maken heeft liever zelf...

PC Decrapifier is bedoeld om een heleboel onnodige voorgeïnstalleerde software tegelijk te kunnen verwijderen. Het voordeel daarvan is dat het verwijderen van een heleboel onnodige software daarmee sneller/gemakkelijker gaat dan wanneer elk afzonderlijk programma na elkaar verwijderd moet worden via de normale deïnstallatie-procedure.

Echter, PC Decrapifier past, voor zover ik weet, op elk te verwijderen programma de standaard deïnstallatie-procedure toe. Niet voor elk programma is dat optimaal of voldoende. Sommige programma's hebben een speciale programma-eigen deïnstallatie-hulpje nodig of een speciaal extra opruim-hulpje na deïnstallatie. Dit geldt met name ook voor antivirus-software.

Programma-specifieke deïnstallatie-hulpjes of opruim-hulpjes vind je veelal via de site van de leverancier van het te verwijderen programma.
Ook hier op GratisSoftware.nl wordt daar hier en daar naar verwezen.
Daarnaast zijn veel deïnstallatie- of opruim-hulpjes te vinden via SingularLabs Uninstallers:
http://singularlabs....
Daarbij is een uitsplitsing gemaakt naar diverse categorieën, waaronder ook de categorie Security Software.

Mijn aanpak zou zijn:
1. zoek uit welke programma's je wilt verwijderen,
2. controleer via SingularLabs Uninstallers voor welke van de te verwijderen programma's speciale deïnstallatie- of opruim-hulpjes nodig zijn,
3. download die speciale hulpjes en zet die even apart,
4. gebruik voor alle software waarvoor dat kan PC Decrapifier, om lekker op te schieten,
5. gebruik voor de programma's waarvoor dat nodig is de speciale deïnstallatie- of opruim-hulpjes.

Met name Norton antivirus en McAfee laten zich niet volledig verwijderen via Software.
Ook de HP machines zitten volgestouwd met zogenaamd 'handige' tools die allemaal met elkaar verweven zijn en die alleen erg arbeidsintensief te verwijderen zijn.
Moet wel bekennen dat ik nog niet met Decrapifier gewerkt heb om te zien of dat sneller gaat.

En dat je het sneller 100 kleine programmatjes kan verwijderen want de kleinen programma's kan je wel tegelijk verwijderen :)

Pagina's