Gramps

Reacties

@herman
Tijdens de installatie van Gramps voor Windows moet je bij Dictonaries en Translations nl aanvinken. Dan is Gramps in het Nederlands. We hebben uitleg toegevoegd bij het tabblad Installatie hierboven (naast Downloads).

Hiervoor heb ik niets speciaals gedaan. Ik gebruik Ubuntu 18.04 LTS, met standaard Nederlandse instellingen. En heb Gramps 4.2.8 geïnstalleerd mbv 'Synaptic pakketbeheer'. Daar wordt het genoemd als pakket '4.2.8~dfsg-1'. Maar volgens mij staat dezelfde versie ook in 'Ubuntu Software'.

Ik heb gezocht op internet en deze wiki-pagina gevonden:
https://www.gramps-p...
Bij mij geeft het daar genoemde terminal commando 'locale -a' oa 'nl_NL.utf8'. Hier zou je eens mee kunnen experimenteren.

Het onderdeel Talen in de ingebouwde hulp is nog niet uitgewerkt voor Linux zo te zien. Voor Windows is er een aparte sectie:
https://gramps-proje...

Succes!

Paul hoe zet je het programma in het nederlands ?

Uitstekend programma, kan het aanbevelen!
Nadat ik anderhalf jaar jaar geleden ben overgestapt van Windows naar Linux-Ubuntu kon ik (Windows-only) Aldfaer niet meer gebruiken. Ben toen overgestapt op Gramps. Nooit spijt gehad: toegankelijk, no-nonsense, flexibel, betrouwbaar. Heeft ook goede uitwisseling met andere formaten.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ostenrijk