Gramps

Reacties

Vandaag heb ik de eerste akte in pdf-formaat gedownload in de Galerij. Als ik die nu open in Gramps, dan verschijnt er een leeg kader. De afgelopen paar jaar heb ik honderden akten in pdf-formaat opgeslagen, dus ik hoop dat hier wat aan te doen is.

Dank Peter voor de tip. My Familytree is inderdaad beter
https://chronoplexso...

Gramps-Intel-5.1.3-3 is er! Deze werkt wel in "macOS Catalina versie 10.15.6". Dank aan de snelle ontwikkelaars.

Versie 5.1.2 werkt prima in "macOS Catalina versie 10.15.6" maar versie 5.1.3 wil niet starten, ook niet na het verwijderen van de oude versie en installeren van de nieuwe. Spijtig, dan nog maar even wachten op een update.

Persoonlijk vind ik deze beter. https://chronoplexso...

@redactie: het is de installer die clean is. Als je geïnstalleerd hebt en je scant de exe-bestanden afzonderlijk rapporteert VirusTotal toch wel iets. Al is mijn donkerbruine vermoeden dat dit false positives van de betreffende (over het algemeen vrij onbekende) scanners zijn.

@Albert
Gramps is helemaal clean:
https://www.virustot...

Als het gaat om de melding van Windows Defender smartscreen, klik dan op Meer informatie en Toch uitvoeren.

Anders kun je je virusscanner even tijdelijk uitschakelen.

ik kan gramps niet installeren. Krijg een beveiligingswaarschuwing. Ik gebruik ziggo safe online -f secure.
Oplossing?

@herman
Tijdens de installatie van Gramps voor Windows moet je bij Dictonaries en Translations nl aanvinken. Dan is Gramps in het Nederlands. We hebben uitleg toegevoegd bij het tabblad Installatie hierboven (naast Downloads).

Hiervoor heb ik niets speciaals gedaan. Ik gebruik Ubuntu 18.04 LTS, met standaard Nederlandse instellingen. En heb Gramps 4.2.8 geïnstalleerd mbv 'Synaptic pakketbeheer'. Daar wordt het genoemd als pakket '4.2.8~dfsg-1'. Maar volgens mij staat dezelfde versie ook in 'Ubuntu Software'.

Ik heb gezocht op internet en deze wiki-pagina gevonden:
https://www.gramps-p...
Bij mij geeft het daar genoemde terminal commando 'locale -a' oa 'nl_NL.utf8'. Hier zou je eens mee kunnen experimenteren.

Het onderdeel Talen in de ingebouwde hulp is nog niet uitgewerkt voor Linux zo te zien. Voor Windows is er een aparte sectie:
https://gramps-proje...

Succes!