Reageren

Reason Core Security Standard

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.5 (10 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Reason Core Security Standard is een second opinion anti-malware-scanner die gebruik maakt van de cloud en naast uw bestaande anti-virus- en anti-spyware-programma's opereert. Reason Core Security verwijdert vooral adware, spyware, ongewenste toolbars en browser-addons en ander PUP's. Ook kan het de installatie van ongewilde gebundelde software voorkomen, door middel van de technologie van Unchecky.

Reason Core Security Standard is een anti-malware-programma van de makers van herdProtect. Reason Core Security is niet bedoeld als vervanging van uw virusscanner. Het is een aanvulling op uw pc beveiliging. U krijgt na de installatie eerst 30 dagen de beschikking over de volledige versie die realtime bescherming biedt. Hierna kunt u verder met de gratis versie die alleen een on demand scanner is. Het scannen is trouwens cloud-gebaseerd, waardoor niet steeds virusdefinities bijgewerkt hoeven te worden.

Extraatje is dat het Reason Core Security bundle protection biedt: ofwel het voorkomt de installatie van ongewenste extra software (toolbars en andere PUP's), die tegenwoordig vaak bij freeware wordt aangeboden. Hiervoor maakt het gebruik van de technologie van Unchecky.

Verder heeft Reason Core Security de beschikking over enkele handige tools, waarmee u programma's kunt de-installeren, opstartende programma's kunt uitschakelen en browser-addons kunt verwijderen. Bij elk item geeft Reason Core Security een risicobeoordeling (risk), deze is echter niet altijd even accuraat. U moet dus zelf goed blijven opletten wat u uitschakelt of verwijdert.

Met Remediation kun je enkele standaardinstellingen in Windows herstellen, zoals netwerkinstellingen, app restricties, standaard opstartende services en Windows Verkenner-instellingen. Ook kunt u de startpagina en standaard zoekmachine van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox terugzetten.

Reason Core Security kan een interessante aanvulling op uw pc beveiliging zijn. Onduidelijk is echter nog hoe goed het programma presteert bij het detecteren en verwijderen van malware en adware.

Update
Uit tests van PC Magazine blijkt dat Reason bedroevend scoort op het detecteren en verwijderen van malware. Daarvoor hoeft u Reason Core Security dus niet te proberen. Het voorkomen van gebundelde software is wel een pré.

DL

Website producent: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al