CamStudio

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

CamStudio is een al heel lang bestaand programmaatje om je activiteiten op je pc mee op te nemen en als filmpje op te slaan. Handig als je bijvoorbeeld een instructievideo wil maken over het gebruik van bepaalde software of handelingen in Windows wilt uitleggen. Ideaal voor mensen die computercursussen geven.

CamStudio kan een venster, een deel van het scherm of het volledige scherm opnemen. Voor de laatste optie moet je even een vinkje zetten bij het menu Region | Full screen. Start de opname en daarna kun je alle activiteiten op het scherm vastleggen - eventueel met gesproken commentaar erbij.

Na de opname wordt gevraagd waar je het filmpje wilt opslaan. Behalve als avi-bestand kun je video's ook als swf-bestand (Flash) opnemen.

CamStudio is makkelijk in het gebruik en heel handig om snel instructiefilmpjes mee te maken, demonstraties te geven of uit te leggen wat je aan het doen bent op je computer aan helpdesks.

Inst

Reacties

Correctie: Een watermerk komt ca. 1 seconde in beeld.

Voor een eenvoudige screencast met audio ben ik op zoek naar een simpele intuïtieve app. op mijn W7/ x64. Tijdens de installatie van CamStudio heb ik geen PUP's gezien. Daarna wilde het programma niet openen.
Visual C++2008 is op een x64 benodigd, vond ik op YouTube, maar die had ik al. De laatste versie 2.7 dateert uit 2013. Daarmee vind ik deze bug verhelpen, verspilde moeite.

In de screen-recorder reviews kwam ik 'Icecream' regelmatig tegen: Makkelijk in het gebruik, beperkt in zijn mogelijkheden. Dat wilde ik juist! De laatste release is van een maand geleden. Mijn eerste indruk is goed. De interface (wo. Nederlands) wijst zich vanzelf.
Sommige gratis screen recorders brengen een watermerk in beeld, of wordt de opname in een openbare online bibliotheek opgenomen. Bij 'Icecream' zijn beiden niet het geval.

Tegenwoordig zit dit proframma vol met malware

Xsplit is veel handiger.

Ik heb ooit een oudere versie van de volgende software gehad:
http://www.donationc...
Misschien meer het proberen waard.

Het volledige scherm opnemen vormde geen probleem. Maar dat is ook het enige wat ik er -onder Windows 7- mee kon.
Een gedeelte van het scherm opnemen wil absoluut niet.

Heb je ook geprobeerd om het volledige scherm op te nemen? Onder Windows XP werkt t prima in elk geval.

'CamStudio is able to record all screen and audio activity on your computer and create........'
'CamStudio kan een venster, een deel van het scherm of het volledige scherm opnemen'
Was het maar waar. Niets gewijzigd aan de standaard instellingen, alleen 'Record audio from speakers', standaard is Do not record audio.
Ik probeerde 2 x een Flash Player filmpje op te nemen via Region>Fixed Region -deel van het scherm- en markeerde het fimpje. Start en de gemarkeerde rechthoek begon in het groen te flikkeren half over/half linksboven de door mij gemarkeerde window. Bij het 2e fimpje versprong het door mij gemarkeerde venster bij opname - nu zonder de groene kleur- eveneens naar dezelfde foute positie. En er werd uiteraard niets opgenomen/opgeslagen, 'File creation Error'.
Dit is absoluut geen screen recorder zoals Camstudio claimt.