ScreenToGif

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ScreenToGif is een open source applicatie om schermopnamen te maken van je Windows pc. Je kunt activiteiten op je beeldscherm opnemen of beelden van je webcam vastleggen. Vervolgens kun je deze opslaan als gif- of video-bestand. Ook heeft ScreenToGif een Whiteboard en Editor.

ScreenToGif kan behalve schermopnamen en beelden van je webcam ook tekeningen vastleggen die je maakt op een whiteboard in de software. Zo kun je live het maken van je tekeningen en krabbels opnemen en opslaan.

Het maken van opnamen gaat heel makkelijk: klik op de knop 'Opname' en pas de grootte van het venster van ScreenToGif aan zodat je het deel van het scherm dat je wilt vastleggen in beeld hebt. Onder Instellingen | Opname kun je ook kiezen voor Nieuw als je met de muis een gebied wilt selecteren of een venster of het hele scherm wilt vastleggen.

ScreenToGif kan de opnames die je maakt opslaan als geanimeerde gif-bestanden (zoals de naam al aangeeft), maar je kunt ook in diverse video-formaten opslaan.

Ten slotte heeft ScreenToGif nog een Editor waarmee je je opnamen kunt bewerken voordat je ze opslaat of deelt. Zo kun je overgangen instellen, frames verwijderen, bijsnijden en veel meer.

Onder het simpele uiterlijk van het hoofdvenster van ScreenToGif gaat een zeer uitgebreid schermopname-programma schuil. ScreenToGif is ook vertaald in het Nederlands en er is een portable versie.
.NET is wel benodigd.

Inst

Reacties

Bestaat er ook een ScreenToAVIF (computer)programma?

In het rijtje van de schermopname software hoort zeker ook het gratis FastStone Capture bij.

Leuk!!! Bedankt voor de tip, werkt trouwens heel simpel.