Slimware DriverUpdate

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Slimware DriverUpdate is een programma dat ervoor zorgt dat alle stuurprogramma's (drivers) voor randapparatuur als videokaart, geluidskaart, muis, toetsenbord, printers, game controllers, moederborden en usb-poorten up-to-date zijn. Na een scan kunt u verouderde drivers updaten met DriverUpdate.

Slimware DriverUpdate maakt gebruik van de cloud voor de analyse van stuurprogramma's die nodig zijn voor elke afzonderlijke pc. Behalve het bijwerken naar de nieuwste versie van de drivers repareert Slimware DriverUpdate ook defecte, missende en conflicterende stuurprogramma's op je computer (waardoor bepaalde apparaten en componenten mogelijk niet meer goed functioneerden of uw pc vertraagden).

Slimware DriverUpdate is eenvoudig in het gebruik om, zonder zelf te hoeven zoeken op internet, uw drivers te updaten.

Let op dat het updaten van drivers soms voor problemen kan zorgen. Maak altijd herstelpunten en backups! En bedenk dat als een pc goed functioneert het updaten van drivers misschien niet nodig is: if it ain't broke don't fix it!

Inst

Reacties

De beste methode om de hardware drivers optimaal te houden is regelmatig onder apparaatbeheer alle drivers stuk voor stuk via internet op updates te controleren. De beschikbare programma's kunnen nooit volledig bij de tijd zijn en leveren dan ook vaak rotzooi.

AVG driver-updater is een rebrand van SlimDrivers (Slimware), zelf blijf ik ver uit de buurt van Slimware (wordt geleverd met adware en levert vaak verouderde drivers), typerend voor AVG ???
http://www.wildersse...

Dit programma lijkt mij niet aanbevelenswaardig. Toevallig vanmorgen twee scans gedaan (AdwCleaner en Emsisoft Emergency Kit). Beide vonden verdachte restanten van dit programma dat ik maar een of twee uur uitgeprobeerd heb. De destructie die dit programma had veroorzaakt kon alleen worden opgeheven door middel van systeemherstel.

Ik heb geen problemen met windows 7 64 bits en Windows 8.1 64 bits op een desktop PC, maar bij laptops van 64 bits wil de boel nog wel opstarten, maar je krijgt foutmeldingen. Als je een 32 bits versie via een laptop van Windows 7 of 8.1 met slimdrivers te lijf gaat, of met dat programma van iobit , driver booster, dan heb je meteen een crash. Niks werk er dan meer. Ik kan me dus voorstellen dat mensen huiverig zijn om drivers op te waarderen. Ik ook, maar bij 64 bits systemen op een desktop pc zit het volgens mij wel goed! Ik gebruik doubledriver, een zip bestand voor de USBstick dat ik uitpak, voor een goede backup. Die gebruik ik al sinds Windows XP SP2 probleemloos.

Het zit er niet "in," maar in het programma is een downloadoptie beschikbaar. Ook downloadbaar zijn programma's als IObit Malware Fighter en IObit Uninstaller.

Driver Booster free zit ook in Advanced Systencare 7.4

Heb na Slim Driver momenteel Driver Booster.
Bevalt mij (en inmiddels ook anderen) buitengewoon goed.

update dd 30-12: bij de update van vrijwel alle drivers ging het goed, behalve bij de grafische driver van Nvidia. Op zich verliep de update wel correct, maar windows update kwam er vervolgens met nóg een nvidia-update overheen. Daar liep toe de boel toen helemaal op vast. Uiteindelijk met restore van Slimdrivers de oude driver weer ingesteld en het loopt weer als een zonnetje. Toch wel even schrikken. Wat ik echt mis in het programma is, zoals ik boven schreef, is een link naar de website van de fabrikant van de drivers om de voorgestelde update te controleren: komen de systeemeisen overeen? Gaat het om de juiste versie van de drivers? Zitten er nog andere extra drivers of software bij die je niet nodig hebt (bleek bij de grafische update inderdaad het geval). Dan zou het programma veel veiliger te gebruiken zijn.

Ik geloof dat we er vanuit kunnen gaan, dat de negatieve ervaringen net zo oprecht zijn, als de positieve ervaringen. Vraag rijst vervolgens; waaruit zouden die verschillen verklaard kunnen worden?

Hebben de mensen die negatieve ervaringen met Slimdrivers hebben soms iets gemist? Wat is er dan toch fout gedaan? Enige twijfel slaat wel bij mij toe?

ALS er al iets fout is gedaan? Bij mijn weten heb ik, als een der mensen met negatieve ervaring met Slimdrivers, met beste weten, niets fout gedaan?

En dan; wat hebben de mensen met positieve ervaringen dan goed gedaan, c.q. anders gedaan, waardoor het programma volgens hun ervaringen wel goed werkt?

Al hebben sommigen hier en daar wat bedenkingen? Dat wel. Het programma is simpel van opzet, dus daaraan ligt het niet. Het ziet er vrij eenvoudig uit.

Ik vind zeer raadselachtig? Dan zou je haast tot de conclusie komen, weet het natuurlijk niet, maar dat de mensen met positieve ervaringen wellicht de BETAALDE versie van Slimdrivers hebben gebruikt?

Immers; freeware is altijd en blijvend ondergeschikt aan betaalde tegenhangers van eenzelfde software-huis. Essentiële onderdelen ontbreken, t.o.v. de betaalde versies van thans besproken Slimdrivers.

Dan zou het duidelijk kunnen zijn? Anders blijf ik het een vreemde zaak vinden?! De verdeling tussen positief en negatief, alhier beschreven, is in ieder geval zeer opmerkelijk! Wie 't weet, mag 't zeggen!

Jaren geleden dit programma gebruikt. Er viel inderdaad veel te updaten op mijn toen al behoorlijk bejaarde pc. Prima ervaring. Dit programma heeft mij van twee problemen verlost, nl. als ik het configuratiescherm op de normale manier wilde benaderen, sloeg mijn pc vast en IE8 was heel schokkerig tijdens het scrollen.

Jammer dat anderen nu negatieve ervaringen hebben.