Reageren

TrueCrypt

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (98 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

TrueCrypt wordt per mei 2014 niet meer ontwikkeld en ondersteund! De ontwikkelaars stellen ook dat TrueCrypt onveilig is om te gebruiken vanwege mogelijke beveiligingslekken. Stap daarom over op andere versleutelingssoftware!
VeraCrypt - een vork van TrueCrypt die actief ontwikkeld wordt - is een goede en veilige gratis vervanger.

TrueCrypt biedt privacy door versleuteling (encryptie) van een deel van de harde schijf van uw pc. Dit gebied op uw pc wordt dan een virtuele partitie die alleen toegankelijk is met een wachtwoord. Hierdoor kunnen anderen uw vertrouwelijke gegevens niet zien.

Met TrueCrypt kunt u ook draagbare media versleutelen, of zelfs een gehele hard disk. Er zit geen limiet aan de grootte van de gebieden die u wilt versleutelen (wat vaak een nadeel is bij veel andere gratis encryptie-software)!

Als extraatje kunt u er ook voor zorgen dat de partitie die u versleuteld heeft met TrueCrypt onzichtbaar wordt. Hierdoor heeft u nog een toegevoegde beveiliging en zullen anderen uw privégegevens praktisch niet meer kunnen vinden.

In versie 5.0 is de mogelijkheid toegevoegd om ook de systeempartitie te versleutelen. Hierna is het systeem alleen met een wachtwoord (bij het opstarten) toegankelijk. Dit heet pre-boot authentication.

TrueCrypt maak gebruik van de volgende encryptie-algoritmes:
AES-256, Blowfish (448-bit key), CAST5, Serpent, Triple DES en Twofish.

Om TrueCrypt onder Windows met een Nederlandse interface te kunnen gebruiken dient u een (nog niet helemaal volledig) taalpakket te downloaden. Lees eerst nauwgezet de handleiding door voor u begint met TrueCrypt! Voor gevorderden.

Waarschuwing Vergeet niet uw wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer terugkrijgen!

DL

Inst

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 

Nederlandse handleiding TrueCrypt
Deel 1 handleiding
Deel 2 Handleiding

Beginnershandleiding TrueCrypt (Engels)
Verdere documentatie (Engels)
FAQ (Engels)
Forum (Engels)

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oost_nrijk