Reageren

Skype

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heb je nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat je nodig hebt is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als je Skype op je pc hebt kun je gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: je maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, je voegt deze mensen aan je Skype telefoonlijst toe en je kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als je contacten ook on line zijn kun je ze bellen. Wanneer je contact opneemt, kun je onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet je een beltegoed kopen)
- chatten

En als je geen zin hebt om iemand te spreken kun je ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Groepsvideo-bellen is eveneens mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kun je ook inloggen met Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee je in je browser kunt videobellen en chatten. Skype Vertaler maakt het mogelijk gesprekken live te vertalen. Voor Nederlands kunnen vooralsnog alleen chats vertaald worden.

Vanaf eind 2017 kun je met alle Skype varianten chatten met diverse 'bots' (robots), die met behulp van kunstmatige intelligentie geautomatiseerde antwoorden geven.

Lees hier over de verschillen tussen Skype Store App, Skype Desktop App en Skype Web

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n