Reageren

Adaware antivirus

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (1358 stemmen)
Actueel: 

29 maart 2018
Adaware antivirus 12.3 is verschenen. In deze uitgave van Adaware zijn verbeteringen doorgevoerd aan realtime bescherming, webbescherming en de scan technieken.

Beschrijving: 

Adaware antivirus is de herziene nieuwe versie van de bekende anti-spyware software uit Zweden. Adaware verwijdert allerlei vervelende spyware en virussen van uw pc. Ook biedt de gratis versie nu real time bescherming tegen malware en automatische updates. 

Adaware is al jarenlang een bekende naam onder anti-spyware programma's. Sinds de laatste versies is Adaware echter een totaalpakket geworden dat bescherming biedt tegen spyware en virussen. Ook is Adaware niet alleen meer een on demand scanner, maar geeft de software nu ook continue bescherming tegen allerlei malware. Handig is dat als je al een andere virusscanner hebt je kunt kiezen om Adaware als tweede beschermingslaag te installeren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De updates van Adaware zijn gratis en automatisch. De protectie is uitgebreid met anti-rootkit. Verder heeft Adaware antivirus downloadbescherming, een sandbox om potentiële malware eerst virtueel te analyseren en een gaming mode.

Sinds Adaware antivirus 10 is het programma weer een stuk sneller geworden dan vorige versies die steeds trager en logger werden. Ook is  het programma geëvolueerd van een spywareverwijderaar tot een beveiligingspakket dat beschermt tegen spyware, virussen en andere malware. Sinds versie 11 wordt gebruikgemaakt van de uitstekende scanengine van BitDefender dat altijd als een van de besten uit anti-virus tests komt.

Het lijkt erop dat Adaware na jaren van achteruitgang nu weer een flinke stap voorwaarts heeft gezet.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
12.3
Laatst gewijzigd: 
29 maart 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Als de installatie in het Engels begint, kunt u rechtsboven Nederlands (Dutch) als taal instellen

1. Als u al een andere virusscanner hebt, kunt u tijdens de installatie ervoor kiezen om Adaware alleen als tweedelijns verdediging (on demand scanner zonder realtime/continue bescherming) te installeren, zodat beide scanners elkaar niet bijten. Dit heet de compatibele installatie. Zet hiervoor een vinkje. Als u Adaware als enige virusscanner heeft dan laat u dit vinkje weg.

3. Na installatie dient u Adaware gratis te registreren/activeren. Klik Nu gratis registratie.

3. Kies voor Register onder adaware antivirus free.

4. U dient daarna een geldig e-mailadres in te voeren. En haal het vinkje weg bij 'Ja, schrijf mij in voor de adaware nieuwsbrief'. Op uw mailadres krijgt u de activatiecode opgestuurd.

5. Open uw mailprogramma en zoek de mail met activatiecode van Adaware. Voer deze in en klik Activeren.

Toen wij Adaware 12 installeerden kwamen wij geen aanbiedingen van extra software of werkbalken tegen. In het verleden probeerde Adaware wel onnodige software aan de man te brengen. Wees dus op uw hoede, want installatie-bestanden kunnen later altijd gewijzigd worden en opeens wel weer overbodige extraatjes aanbieden!

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oost_nrijk