Reageren

Emsisoft Anti-Malware Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Emsisoft Anti-Malware Free is software die je pc scant op de aanwezigheid van virussen, spyware en adware. Bovendien is het programma gespecialiseerd in trojans en wormen. Een kruising tussen anti-spyware en anti-virus dus eigenlijk. Een goede totaal-oplossing tegen malware, maar doordat de gratis versie geen continue bescherming biedt is deze eigenlijk alleen geschikt als second opinion voor real-time virusscanners of als - goede - losse malware-verwijderaar.

Emsisoft Anti-Malware Free maakt gebruik van de Bitdefender anti-virus engine en de eigen Emsisoft Anti-Malware engine, zodat de opsporing van virussen en malware verbeterd is. De gratis versie van Emsisoft Anti-Malware heeft niet de beschikking over realtime bescherming van je pc en kan alleen on demand (handmatig) scannen onder het menu-item Scan PC. Je kunt dan kiezen voor een snelle, slimme, of diepe scan.


De gratis Emsisoft Anti-Malware Free is een on demand scanner die geen realtime bescherming biedt. Daarvoor krijg je tijdens de verplichte proefperiode 30 dagen realtime bescherming (in de hoop dat je daarna de betaalde versie aanschaft).

Emsisoft Anti-Malware Free biedt gratis updates en nestelt zich in de Windows shell, zodat je een bestand of map snel kunt scannen met Emsisoft Anti-Malware Free door middel van de rechter muisknop.

Al met al is Emsisoft Anti-Malware Free een prima aanvulling op je andere beveiligingssoftware of als je het zekere voor het onzekere wilt nemen. Handig om als second opinion af en toe je pc handmatig te scannen met Emsisoft Anti-Malware Free.

Let wel op dat je eerst dertig dagen als proef de betaalde versie krijgt met realtime bescherming. Deze kun je beter gelijk uitschakelen want anders heb je twee actieve virusscanners op je pc (en die 'bijten elkaar'). Na afloop van deze test-maand kun je kiezen voor de gratis variant die alleen on demand (op aanvraag) scant en geen continue bescherming biedt.

Sinds 2019 moet je gratis registreren bij Emsisoft om te kunnen inloggen in het programma en om de Cloud Console (webinterface om meerdere apparaten te beheren) te kunnen gebruiken.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engela_d