Reageren

Vuze

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (596 stemmen)
Actueel: 

3 november 2017
Vuze 5.7.6.0 is uitgebracht. Deze versie van het torrent-programma kent een waslijst aan nieuwe functies, verbeteringen en reparaties van fouten. Lees hier alle details.

Beschrijving: 

Vuze (voorheen Azureus) is een programma waarmee u muziek, films en andere bestanden op internet kunt zoeken, downloaden en delen. De nieuwe Napster, Kazaa of LimeWire zeg maar. Vuze is echter geen gewoon peer to peer downloadprogramma, het maakt namelijk gebruik van het bittorrent protocol. Van alle bittorrent-software die er bestaat is Vuze waarschijnlijk de gebruikersvriendelijkste.

Bittorrents zorgen ervoor dat bestanden in veel kleine stukjes worden opgedeeld en bij verschillende gebruikers van een netwerk worden gedownload. Hierdoor kan het downloaden van grote bestanden heel efficiënt en snel plaatsvinden.


Zoek, download en speel bestanden af met Vuze

Met de meeste bittorrent clients, zoals BitTorrent, Transmission en µTorrent, moet u eerst via een website zoeken naar bestanden voordat u ze met het bittorrent-programma kunt gaan downloaden. Dus heeft u een internet browser en een bittorrent client nodig. Vuze doet dit anders en integreert het zoekproces en downloadproces in een applicatie. Bovendien kunt u met Vuze ook mediabestanden afspelen in het programma zelf.

Dat maakt Vuze een stuk gebruikersvriendelijker en meer zoals oude bekende downloadprogramma's als Kazaa en LimeWire. Nieuw aan Vuze is wel dat u ook direct kunt zien wat er op het Vuze-netwerk te halen is. Van alle video's, audio-bestanden en games krijgt u in een soort webinterface voorproefjes te zien, waardoor u makkelijker kunt beslissen of u het bestand wilt downloaden.

Vuze is een veelbelovende applicatie met een aantrekkelijke interface die weer iets van de sensatie van Kazaa en Napster destijds doet herleven. Helaas lijkt Vuze in een ander opzicht ook op de oude P2P-programma's: u moet goed opletten bij de installatie anders krijgt u een onschadelijke, maar meestal toch niet echt gewenste zoekwerkbalk van Ask.com voor Internet Explorer en Firefox opgedrongen.

Categorie: 
Bestanden delen
Versienummer: 
5.7.6.0
Laatst gewijzigd: 
3 november 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Vuze voor Windows via de producent
(wacht enkele seconden, dan begint de download automatisch)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let bij de installatie op dat u niet de onnodige Vuze toolbar en door OpenCandy aanbevolen onnodige extra software mee-installeert.


Haal het vinkje weg voor de Vuze toolbar


Haal het vinkje weg voor de onnodige extra software

Uitleg: 

Waarschuwing
U mag geen materiaal waar copyright op zit zoals films, muziek, niet-gratis software etc. aanbieden en downloaden via bittorrents. Als u dit wel doet bent u strafbaar. Kijk daarom uit of u geen illegale bestanden downloadt met bittorrent-software!

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en