XP-AntiSpy

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

XP-AntiSpy is een klein programmaatje waarmee u snel een aantal beveilingingsinstellingen en privacy-opties in Windows, Internet Explorer en Windows Mediaspeler kunt veranderen. XP-AntiSpy biedt zo'n vijftig tweaks overzichtelijk op een rijtje. Alleen voor experts die volledig de baas over hun systeem willen zijn.

XP-AntiSpy is speciaal bedoeld voor mensen die erg op hun privacy gesteld zijn en die precies willen weten wat er allemaal op hun pc gebeurt. Met XP-AntiSpy kunt u een kleine vijftig tweaks (aanpassingen) uitvoeren waarmee u uw systeem volledig naar uw hand kunt zetten.


XP-AntiSpy

Dit varieert van het stopzetten van een aantal Windows-services 'die naar huis bellen' (zoals de fouten-rapportage), het wijzigen van privacy-instellingen van de Windows Mediaspeler tot het aan- en uitzetten van beveiligingsfuncties in Internet Explorer, zoals JavaScript, ActiveX, pop-up blokkeerder, phishing filter en het verwijderen van de cache.

Ook handig zijn de tweaks om de ballon tips in de systeembalk uit te schakelen, standaard alle bestandsextensies te laten zien en de geïntegreerde zip-functie van Windows uit te zetten. Verder kunt u de Windows Script Host deactiveren.

Al deze instellingen kunt u natuurlijk ook handmatig wijzigen in Windows maar dat kost u heel wat zoekwerk. Met XP-AntiSpy heeft u alle tweaks overzichtelijk op een rijtje. En als een instelling u toch niet bevalt kunt u die gelijk weer terugdraaien. Vanaf versie 3.96 kunt u eerst een profiel maken waarin al uw oorspronkelijke instellingen onthouden worden.

XP-AntiSpy is heel handig voor gevorderde pc gebruikers die volledige controle willen over hun systeem en 'verdachte' Windows-functies willen uitzetten. Als u geen idee heeft wat al deze instellingen inhouden dan is XP-AntiSpy niet voor u bedoeld. XP-AntiSpy is er ook voor Windows Vista en 7.

Reacties

ik haat dit

Een overzicht van de vele instellingen die aangepast kunnen worden, zie je in deze serie screenshots:
http://www.softpedia...

"Al deze instellingen kunt u natuurlijk ook handmatig wijzigen in Windows maar dat kost u heel wat zoekwerk".
Voor degene die -zoals ik- dat allemaal al heeft gedaan blijft er nog over:
"Verder kunt u de Windows Script Host deactiveren".

Dat kan ook met Noscript.exe van Symantec, te vinden op:
http://service1.syma...