WinPatrol

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

WinPatrol wordt enkele jaren na de overname door Bret Lowry niet meer verder ontwikkeld. Scotty the Windows Watchdog is dood helaas...

WinPatrol is een programma dat uw pc continu in de gaten houdt via Scotty, de Windows Waakhond. Dit beestje zit in uw systeembalk en bewaakt uw computer door kritieke veranderingen te monitoren. Door deze werkwijze is WinPatrol een goede aanvulling op uw anti-virus- en anti-spyware-software. 

Scotty waarschuwt door te blaffen als instellingen, zoals opstartende programma's, Windows services, hosts-bestanden, bestandsassociaties, Internet Explorer add ons, etc. veranderen. Ook worden cookies en actieve taken gecontroleerd.


WinPatrol monitort alle activiteit op uw pc

Als er plotseling iets verandert op uw systeem zonder dat u zelf iets doet, kan dit soms duiden op malware. Scotty waarschuwt u dan, zodat u verdere actie kunt ondernemen of bepaalde opstartende programma's kunt blokkeren.

Ook heeft WinPatrol de optie om programma's vertraagd te laten opstarten, zodat het starten van Windows sneller verloopt. Verder is het mogelijk om een HijackPatrol-log te maken, dat vergelijkbaar is met het bekende HijackThis-log.

Tevens is er bescherming tegen ActiveX kwetsbaarheden in QuickTime, RealPlayer, Java en Flash plugins geïntroduceerd. Bij openstaande lekken in deze plugins kunt u met WinPatrol een zogeheten 'killbit' zetten om deze componenten in Internet Explorer te blokkeren.

WinPatrol is ideaal om uw pc volledig te controleren en allerlei ongemakken vroegtijdig te detecteren. Op deze manier kan WinPatrol zelfs een handje helpen tegen malware en spyware. Een van onze favorieten.

Inst

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 
Uitleg: 

WinPatrol is een extra beveilingslaag voor uw pc. Blijf altijd goede anti-virus- en anti-spyware-software gebruiken. En een firewall. WinPatrol is bovendien voor gevorderde pc-gebruikers!

Reacties

"Scotty the Windows Watchdog is dood helaas..."

Helaas? Eindelijk.

Alternatief is CCleaner Free > Extra > Opstarten

Inderdaad alle links zijn zo dood als een pier. Jammer..

@jacques
Moeilijk bereikbaar inderdaad, maar toen wij net testten was de site wel weer te bereiken.

Website is al enkele weken niet bereikbaar?

Toch wel juist de nederlandse versie gedownload. Ik gebruik al jaren WinPatrol en ben er super tevreden van.

In-/uitschakelen van met Windows opstartende programma's regel je in Taakbeheer.
Verwijderen van Apps kan met CCleaner.
De toegevoegde waarde van de freewareversie van Winpatrol ontgaat mij.
Ik heb het toen maar weer verwijderd.

Het idee van een waakhondje doet heel erg denken aan Windows XP. Is er ook een variant op die paperclip uit Windows 98?

Via : http://www.winpatrol... kan je een reg file downloaden met de Nederlandse vertaling, die je installeert na de Engelse versie (alhoewel via de file info wel duidelijk is dat de vertaling al een tijdje niet is bijgewerkt, dus of hij alles vertaalt weet ik niet, zelf gebruik ik gewoon de Engelse versie).

Prima software; bedankt voor het melden voor deze nieuwe versie!

Pagina's