Soluto

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Soluto is een handig tooltje dat uw pc daadwerkelijk sneller kan maken. Dit doet Soluto door te adviseren welke opstartende programma's en services u uit kunt schakelen. Minder onnodig draaiende software op de achtergrond en sneller opstarten zijn het gevolg. Soluto kan ook sommige crashes repareren en uw browser lichter maken.

Soluto analyseert alle opstartende programma's op uw pc en de tijd die benodigd is voor een volledige start en geeft aan de hand van ratings van gebruikers adviezen over welke applicaties u best kunt uitschakelen. Bij elk programma kunt u kiezen voor Pause (uitschakelen), Delay (vertraagd opstarten) of In boot (gewoon laten opstarten). Leuk is dat bij elke actie u ook kunt zien hoeveel seconden uw pc sneller is geworden.


Soluto's dashboard vanwaaruit u uw pc beheert in de browser (klik voor groter)

Verder kunt u uw applicaties gemakkelijk updaten en uw bescherming (virusscanner, firewall) bekijken. Ook veelvoorkomende crashes kunnen soms verholpen worden en uw browsers kunnen lichter gemaakt worden door bepaalde addons en werkbalken uit te schakelen. Soluto heeft een aantrekkelijke webinterface (via een dashboard in uw browser beheert u uw pc) en biedt eenvoudige oplossingen om uw computer daadwerkelijk sneller te maken. Als u rechtsklikt op het icoon in de systeembalk dan is onder Advanced | Open Old Desktop App ook nog de desktop interface te raadplegen.

Bekijk de video over hoe Soluto werkt:

Inst

Website producent: 

Reacties

Bestaat er een programma/mogelijkheid om te zien welke programma's om je systeem gebruik maken van .NET framework? Zou dit mssn deïnstalleren, maar wil eerst weten welke programma's er gebruik van maken zodat alles blijft werken zoals het hoort...

Nog beter:msconfig typen bij alle programma`s,klik op opstartitems..bij álles wat niet met `t besturings systeem of beveiliging te maken heeft(msn,java,skype enz enz) het vinkje weghalen.
Opnieuw opstarten en klaar.

Nadelen: Installatie kan vrij lang duren. Ja, en waarom is dat zo.
GSS vergeet natuurlijk weer -zoals altijd- te vermelden dat .NET nodig is, honderden MB's aan nuttelooos computerbeslag, daarom duurt de installatie (die ik heb afgebroken) ook zo lang.
Een veel beter alternatief is Winpatrol, superlicht, kan hetzelfde en nog veel meer.