Reageren

Workrave

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Workrave is een uitstekend anti-RSI programma waarmee je een muisarm kunt (proberen te) voorkomen. Deze Nederlandse software is een uitstekend gratis anti-RSI-programma. Workrave zorgt ervoor dat je voldoende pauzes in acht neemt tijdens je werk (of hobby natuurlijk) en biedt ook voorbeeldoefeningen om je spieren te ontspannen.

Workrave biedt uitgebreide opties om micro-pauzes (om de paar minuten), rustpauzes (om de driekwartier) en een dagelijkse limiet (na een aantal uren) naar je eigen wensen in te stellen (maar kies niet te lange tussenpozen). Je kunt ook instellen dat tijdens deze pauzes de toetsenbordinvoer, muisbewegingen en het scherm geblokkeerd worden, zodat je niet stiekem doorwerkt. In de rustpauzes zie je animaties met oefeningen die je achter je bureau kunt doen om RSI te voorkomen!

Workrave is ook op een netwerk te installeren (handig voor op kantoor). Tevens houdt het programma statistieken bij van je gebruik van toetsenbord en muis.

Kortom: een echte aanrader, deze veelzijdige pauze software!

Met een nieuwe website sinds 2020 en weer regelmatig nieuwe versies is anti-rsi software Workrave nieuw leven ingeblazen.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
po_tugal