Workrave

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Workrave is een uitstekend anti-RSI programma waarmee je een muisarm kunt (proberen te) voorkomen. Deze Nederlandse software is een uitstekend gratis anti-RSI-programma. Workrave zorgt ervoor dat je voldoende pauzes in acht neemt tijdens je werk (of hobby natuurlijk) en biedt ook voorbeeldoefeningen om je spieren te ontspannen.

Workrave biedt uitgebreide opties om micro-pauzes (om de paar minuten), rustpauzes (om de driekwartier) en een dagelijkse limiet (na een aantal uren) naar je eigen wensen in te stellen (maar kies niet te lange tussenpozen). Je kunt ook instellen dat tijdens deze pauzes de toetsenbordinvoer, muisbewegingen en het scherm geblokkeerd worden, zodat je niet stiekem doorwerkt. In de rustpauzes zie je animaties met oefeningen die je achter je bureau kunt doen om RSI te voorkomen!

Workrave is ook op een netwerk te installeren (handig voor op kantoor). Tevens houdt het programma statistieken bij van je gebruik van toetsenbord en muis.

Kortom: een echte aanrader, deze veelzijdige pauze software!

Met een nieuwe website sinds 2020 en weer regelmatig nieuwe versies is anti-rsi software Workrave nieuw leven ingeblazen.

Inst

Reacties

Ik maak zelf sinds kort gebruik van Pausit. Ziet er grafisch veel moderner uit dan Workrave en erg goeie oefeningen. Ook ooit met Workrave gewerkt bij de rijksoverheid. Ik betaal liever voor een betrouwbaardere oplossing, dan een mindere gratis variant.

het programma zorgt voor problemen op je laptop zoals dat je hem niet meer kan afsluiten en je internet doet raar

Geïnstalleerd op een bedrijfsserver opdat alle collega's pauzes krijgen. Veel problemen en crashes van server tot gevolg.

Gebruik dit nu al 6 maanden omdat ik last kreeg van mijn elleboog; de klachten zijn inmiddels verdwenen. Ik vind het een erg fijn programma omdat je wel e.e.a. aan de instellingen kunt aanpassen zonder dat het uitgebreid of ingewikkeld is. Een aanrader!

nog ergens een goede handleiding hoe je dit correct kan instellen?

Jeetje, gaat het weer over 'd' of 't' ipv over het programma. Even voor alle duidelijkheid: 'Ik heb het geïnstalleerd' is niet hetzelfde als 'het installeert zichzelf.' 'Hij heeft de vraag beantwoord' is ook niet hetzelfde als 'hij beantwoordt de vraag.' Let op de dees en tees.....en de deetees.

Rob heeft het wel goed, mensen! Lydia noemt namelijk het volgende: "Automatisch installeerd....". Met een D dus waar het in dit geval tegenwoordige tijd betreft en dus met een T moet worden geschreven. Overigens geen hoofdletter T, voordat iemand daar over gaat vallen.....

Met een D natuurlijk!
Sorry, ik herstel een te snelle tiksessie.
Net terug uit school.

'Heb geïnstalleerd' moet met een D, Rob.

'Geïnstalleerd' moet toch echt met een t, Rob.
Het is hier het voltooid deelwoord.

Dus Rob; terug naar school!
Of voortaan zwijgen.

Ja, als je 'het installeerd' met een d schrijft, denk ik ook dat de software je weigert voor de nederlandse versie...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland