Reageren

Restoration

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.5 (69 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Restoration is een eenvoudig maar doeltreffend recovery programma om verloren gewaande gegevens terug te vinden. Het kan per ongeluk verwijderde bestanden (soms zelfs na formatteren) terughalen, en ook gedelete foto's van digitale camera's.

Restoration is een klein bestandsherstelprogramma dat ook vanaf een usb-stick werkt en kan gegevens terughalen van FAT en NTFS schijven. Dit kan alleen als de verdwenen bestanden niet overschreven zijn door andere bestanden. Ook van geformatteerde schijven kan Restoration soms bestanden herstellen.

Een handig extraatje is dat u via het menu Others | Delete Completely alle verwijderde bestanden op uw pc (de zogenaamde lege schijfruimte) overschrijft, zodat ze niet meer teruggevonden kunnen worden. Maar als u juist wel verloren bestanden wilt terugvinden dan moet u dit menu dus niet gebruiken!

Restoration is een eenvoudig programmaatje met weinig extra mogelijkheden. Het wordt ook niet meer actief ontwikkeld, toch kan het nog altijd nuttig zijn. Voordeel is dat Restoration ook kan zoeken op (delen van) bestandsnamen.

DL

Website: 

Restoration wordt niet meer verder ontwikkeld en heeft geen eigen website meer

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd