Restoration

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Restoration is een eenvoudig maar doeltreffend recovery programma om verloren gewaande gegevens terug te vinden. Het kan per ongeluk verwijderde bestanden (soms zelfs na formatteren) terughalen, en ook gedelete foto's van digitale camera's.

Restoration is een klein bestandsherstelprogramma dat ook vanaf een usb-stick werkt en kan gegevens terughalen van FAT en NTFS schijven. Dit kan alleen als de verdwenen bestanden niet overschreven zijn door andere bestanden. Ook van geformatteerde schijven kan Restoration soms bestanden herstellen.

Een handig extraatje is dat u via het menu Others | Delete Completely alle verwijderde bestanden op uw pc (de zogenaamde lege schijfruimte) overschrijft, zodat ze niet meer teruggevonden kunnen worden. Maar als u juist wel verloren bestanden wilt terugvinden dan moet u dit menu dus niet gebruiken!

Restoration is een eenvoudig programmaatje met weinig extra mogelijkheden. Het wordt ook niet meer actief ontwikkeld, toch kan het nog altijd nuttig zijn. Voordeel is dat Restoration ook kan zoeken op (delen van) bestandsnamen.

Restoration wordt niet meer ontwikkeld en kan dus incompatibel zijn met Windows 10 of nieuwere bestandssystemen.

Inst

Website producent: 

Restoration wordt niet meer verder ontwikkeld en heeft geen eigen website meer

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Reacties

Als ik klik op Search deleted files krijg ik een alert ' Access denied, please log on an account with Administrator privileges and then run again' ... terwijl ik volgens control panel > user accounts ik al een administrator ben.

Werkt niet op een harde NTFS schijf: Niets gevonden.

Ik heb heel goede ervaringen met Recuva als ik per ongeluk verwijderde bestanden terug wil halen. Het programma wordt standaard in het Engels geïnstalleerd maar via het Instellingenmenu is de Nederlandse taal in te stellen. Met dit programma kan je prima SD kaarten, USB sticks en ander opslagmateriaal repareren als deze niet meer goed werken. Prima programma dus.

Een virusscanner is wel niet herzelfde als recovery software. Niet van toepassing dus..

Restoration zelf behoeft helemaal geen installatie, je kunt het exe-bestand gewoon uitvoeren. Dus in Restoration zelf zit geen adware (en een virus zeker niet). Wij verwezen voor de download eerst naar SnapFiles die daarbij hun eigen downloadmanager aanbieden. Kan zijn dat daar adware inzat, maar bij onze test kwamen we niks tegen. Nu hebben we de downloadlink gewijzigd naar het altijd betrouwbare MajorGeeks en daar download je gewoon het kale zip-bestand met Restoration. En dit is brandschoon en zonder malware of adware:
https://www.virustotal.com/nl/file/38a7c797ec948cf063ecf66edbfce122550e9b26d35290b53f63608a4d8c5f6b/analysis/1379752856/

Eric,

QVO6 is een irritant adware-item, een PUP, potentially unwanted program, potentieel ongewenst programma. Maar malware en vooral trojan zijn nogal erg grote woorden in dit verband. QVO6 is voor zover ik weet geen trojan.
Verwijderen is waarschijnlijk eenvoudig door middel van AdwCleaner:
http://www.gratissof...

(En mogelijk was installatie van QVO6 te voorkomen geweest door op te letten bij het uitvoeren van de installatie en een aangepaste installatie uit te voeren? Ik heb dat niet getest, ik kan dat dus niet met zekerheid zeggen.)

Van de door VirusTotal gebruikte scanners zijn er op dit moment drie die wat verdachts zien in het Restoration installatiebestand, wellicht betreft dat de QVO6 adware-component:
https://www.virustot...

Ten slotte -
Eric, je verwijzing naar Spywareremove.com vind ik niet om blij van te worden.
Spywareremove.com heeft beslist geen goede reputatie, zie:
http://www.mywot.com...
Een verwijzing naar AdwCleaner was wenselijker geweest, vind ik.

LET OP: Installeer deze Software NIET!
De installatie gaat gepaard met MALWARE en Trojans! Mijn virusscanner greep in, maar desondanks toch mijn systeem geinfecteerd met QVO6. Kost je veel tijd om deze zooi weer van je systeem te halen.
Mocht het je overkomen, zie voor instructie verwijderen: http://www.spywarere...

Ik heb een beschadigde sd-kaart. Met een te betalen progamma zie ik dat een groot deel van de foto's en films nog aanwezig zijn op de sd-kaart. Maar dan moet ik eerst het programma kopen. Is met deze programma ook een beschadigde sd kaart mogelijk te herstellen

Waar is dit goed voor?

Wat nu als de partitie D: volledig hebt geformateerd met de setup CD van Windows XP, dan ben je alles kwijdt, als je koos voor het laatsten, formateren volledig en overschijft alleen sectoren, en dat heel vervelend als om iemand anders zijn foto's gaat, of bestanden verliest. Maar ik heb ook gehoordt dat het toch soms mogelijk is data terug krijgen, ook is de harddisk kompleet vernietigd, dat door magentisch data in gebrand is op harddisk opervlak.

Pagina's