Reageren

Grooveshark

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

1 mei 2015: Grooveshark heeft per direct zijn dienst gesloten, nadat het was aangeklaagd door diverse platenmaatschappijen vanwege het schenden van auteursrechten. Op de website van Grooveshark staat een verklaring.

Grooveshark is een online muziekdienst waar u muziek kunt zoeken en direct kunt afspelen via de geïntegreerde muziekspeler op de website. Grooveshark is min of meer de YouTube van de muziek.

Grooveshark is gratis en een registratie is ook niet vereist. U gaat gewoon naar de website, zoekt een artiest of nummer en speelt de gevonden nummers rechtstreeks af (streamen heet dit) via de audiospeler op de site. U kunt zoeken in een database van honderdduizenden, zo niet miljoenen, nummers.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Als u inlogt kunt u zelf ook muziek uploaden. Deze dient wel van een platenmaatschappij te zijn waarmee Grooveshark licenties heeft afgesloten. De website - die tevens de interface van de muziekspeler is - van Grooveshark toont advertenties. Wilt u die niet dan kunt u tegen betaling VIP lid worden.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oost_nrijk