Reageren

Smart Defrag

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (3619 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig uw harde schijven (HDD's) kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en kan op gezette tijden een melding geven dat defragmentatie nodig is. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u oude Windows-versies jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een goed programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

De betaalde Pro-versie van Smart Defrag heeft meer functionaliteit, zoals automatisch defragmenteren. In de gratis versie kan dit alleen handmatig. Jammer is dat, zoals bij zoveel software van IObit, het programma gebundelde software meelevert (let op bij de installatie!) en in de interface iets te opdringerig veel reclame maakt voor andere software van de producent.

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Helaas kan Smart Defrag tijdens de installatie ongewenste extraatjes (gebundelde potentieel ongewenste programma's) aanbieden waarop virusscanners kunnen aanslaan. Lees goed de installatieinstructies!

DL

Website producent: 
Uitleg: 

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwege_