Reageren

Smart Defrag

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee je handmatig je harde schijven (HDD's) kunt defragmenteren. Hierdoor wordt je pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in de systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en kan op gezette tijden een melding geven dat defragmentatie nodig is. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat je er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als je oude Windows-versies jarenlang niet defragmenteert kan je pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een goed programma om je harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

De betaalde Pro-versie van Smart Defrag heeft meer functionaliteit, zoals automatisch defragmenteren. In de gratis versie kan dit alleen handmatig. Jammer is dat, zoals bij zoveel software van IObit, het programma gebundelde software meelevert (let op bij de installatie!) en in de interface iets te opdringerig veel reclame maakt voor andere software van de producent.

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Helaas kan Smart Defrag tijdens de installatie ongewenste extraatjes (gebundelde potentieel ongewenste programma's) aanbieden waarop virusscanners kunnen aanslaan. Lees goed onze installatieinstructies!

Inst

Uitleg: 

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and