Smart Defrag

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (3599 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig én automatisch uw harde schijven kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en heeft als groot voordeel ten opzichte van de concurrentie dat u kunt instellen dat Smart Defrag op gezette tijden automatisch uw harde schijf defragmenteert. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u oude Windows-versies jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag vergt weinig geheugen en is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een prima programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

DL

Deel deze download: 

Reacties

krijg malware melding van avira bij de laatste versie 6.1.6(?)

Sinds Win 8.1 is al die defrag tools niet meer nodig vind ik, ik krijg nog steeds de beste resultaten met de standaard defrag van windows.

Er zit een trim functie op voor de SSD dus gewoon gebruiken.

Win.10 defragmenteert automatisch. Extra defrag programma's overbodig. Wellicht nog zinvol voor XP, Vista en Win.7.

Helemaal mee eens. Zeker als je Pc is uitgerust met een SSD is elk defragmentatie programma van derden overbodig. W10 kun je zo instellen dat op gezette tijden de harde schijf geoptimaliseerd wordt. Waarom zouden derden betere programma's kunnen maken dan de makers van W10 zelf?

Niet gebruiken bij SSD schijven .... wel zo belangrijk dit te vermelden omdat het de levensduur verkort !!

Hier een goed artikel hierover:  
https://goo.gl/iJ2KyZ

het instaleeren is al een enorm probleem het verwijderen is zelfs nog veel moeilijker.
dus voor mijn geen smart defrag nooit meer 1 grote ellende.

ligt wel aan jou pctje, want hier loopt alles als een zonnetje
installeren perfect, en verwijderen gaat als de brandweer, maar waarom verwijderen, dit programma doet het goed, en na 2 weken merk je het resultaat, de pc start sneller op, zorg maar dat je pc beter loopt

Ultra defrag is veel sneller omdat ruimtes tussen gedragmenteerde bestanden niet per sé opgevuld moeten worden. Door niet opvullen raakt de HD ook minder snel gefragmenteerd.
HansB

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_