Smart Defrag

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (3621 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig uw harde schijven (HDD's) kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en kan op gezette tijden een melding geven dat defragmentatie nodig is. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u oude Windows-versies jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een goed programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

De betaalde Pro-versie van Smart Defrag heeft meer functionaliteit, zoals automatisch defragmenteren. In de gratis versie kan dit alleen handmatig. Jammer is dat, zoals bij zoveel software van IObit, het programma gebundelde software meelevert (let op bij de installatie!) en in de interface iets te opdringerig veel reclame maakt voor andere software van de producent.

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Helaas kan Smart Defrag tijdens de installatie ongewenste extraatjes (gebundelde potentieel ongewenste programma's) aanbieden waarop virusscanners kunnen aanslaan. Lees goed onze installatieinstructies!

DL

Inst

Website producent: 
Uitleg: 

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Deel deze download: 

Reacties

Smart Defrag, altijd heel tevreden over, maar nu ziet ie een SSD-schijf voor een HDD aan - merkwaardig! Terwijl andere programma's gewoon herkennen en er zit ook SSD in...

krijg malware melding van avira bij de laatste versie 6.1.6(?)

Sinds Win 8.1 is al die defrag tools niet meer nodig vind ik, ik krijg nog steeds de beste resultaten met de standaard defrag van windows.

Helemaal mee eens. Zeker als je Pc is uitgerust met een SSD is elk defragmentatie programma van derden overbodig. W10 kun je zo instellen dat op gezette tijden de harde schijf geoptimaliseerd wordt. Waarom zouden derden betere programma's kunnen maken dan de makers van W10 zelf?

Er zit een trim functie op voor de SSD dus gewoon gebruiken.

Hier een goed artikel hierover:  
https://goo.gl/iJ2KyZ

Win.10 defragmenteert automatisch. Extra defrag programma's overbodig. Wellicht nog zinvol voor XP, Vista en Win.7.

Niet gebruiken bij SSD schijven .... wel zo belangrijk dit te vermelden omdat het de levensduur verkort !!

ligt wel aan jou pctje, want hier loopt alles als een zonnetje
installeren perfect, en verwijderen gaat als de brandweer, maar waarom verwijderen, dit programma doet het goed, en na 2 weken merk je het resultaat, de pc start sneller op, zorg maar dat je pc beter loopt

vindt het tof