Smart Defrag

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (3584 stemmen)
Actueel: 
26 april 2018
Smart Defrag 5.8.6 is verschenen. In deze versie van het defragmentatie-programma zijn optimalisaties doorgevoerd en foutjes opgelost.
Beschrijving: 

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig én automatisch uw harde schijven kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en heeft als groot voordeel ten opzichte van de concurrentie dat u kunt instellen dat Smart Defrag op gezette tijden automatisch uw harde schijf defragmenteert. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u oude Windows-versies jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag vergt weinig geheugen en is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een prima programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

Categorie: 
Defragmentatie
Versienummer: 
5.8.6
Laatst gewijzigd: 
26 april 2018
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Smart Defrag via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

1. Klik op - het vreemd vertaalde - verval (afwijzen) als je gevraagd wordt om de IObit Toolbar van Spigot te installeren, want die wil je echt niet.

2. Na de installatie wordt je ook nog gevraagd of je Advanced SystemCare Ultimate wilt installeren. Dit is een betaalde versie die je waarschijnlijk ook niet wilt. Haal hier het vinkje weg en kies voor overslaan.

  Deel deze download: 

  Reacties

  Er zit een trim functie op voor de SSD dus gewoon gebruiken.

  Win.10 defragmenteert automatisch. Extra defrag programma's overbodig. Wellicht nog zinvol voor XP, Vista en Win.7.

  Niet gebruiken bij SSD schijven .... wel zo belangrijk dit te vermelden omdat het de levensduur verkort !!

  Hier een goed artikel hierover:  
  https://goo.gl/iJ2KyZ

  het instaleeren is al een enorm probleem het verwijderen is zelfs nog veel moeilijker.
  dus voor mijn geen smart defrag nooit meer 1 grote ellende.

  ligt wel aan jou pctje, want hier loopt alles als een zonnetje
  installeren perfect, en verwijderen gaat als de brandweer, maar waarom verwijderen, dit programma doet het goed, en na 2 weken merk je het resultaat, de pc start sneller op, zorg maar dat je pc beter loopt

  Ultra defrag is veel sneller omdat ruimtes tussen gedragmenteerde bestanden niet per sé opgevuld moeten worden. Door niet opvullen raakt de HD ook minder snel gefragmenteerd.
  HansB

  Gratis programma voor het defragmenteren van je harde schijf. Werkt erg goed en is een van de betere programma's die ik heb gebruikt.

  vindt het tof

  Uitstekend programma voor het defragmenteren van je harde schijf. Niks op aan te merken.

  Reageren

  Verplichte controlevraag
  Om spam tegen te houden
  portug_l