Reageren

Stop Resetting My Apps

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (8 stemmen)
Omschrijving software: 

Heeft u er ook zo'n hekel aan dat Microsoft na sommige Windows 10 updates opeens uw standaardprogramma's weer terugverandert? Steeds opnieuw standaardbrowser, -mailprogramma, -mediaspeler en meer instellen is een irritant klusje. Stop Resetting My Apps is een klein programmaatje voor Windows 10 alleen dat het wijzigen van uw standaardapps door Microsoft tegenhoudt.

Wilt u niet Edge als browser, Mail als mailprogramma, Foto's als fotoviewer, Films en tv als mediaspeler en Groove Muziek als muziekspeler? Dan kunt u dit wijzigen onder Instellingen | Systeem | Standaard-apps in Windows 10 naar bijvoorbeeld Firefox of Chrome, Thunderbird, IrfanView, VLC en AIMP. Het vervelende is echter dat Microsoft op gezette tijden, vooral na grote updates voor Windows 10, de neiging heeft om deze standaard-apps terug te veranderen in zijn eigen programma's.

Stop Resetting My Apps is een klein, handig programmaatje dat deze bemoeizucht van Microsoft tegengaat. Het werkt heel simpel: u klikt op de apps van Microsoft die u NIET meer als standaard-app wilt terugkrijgen (en waarvoor u dus al zelf een ander programma geïnstalleerd heeft), waarna er een rood bord met een stop-hand verschijnt. Deze programma's van Microsoft worden nu in het vervolg geblokkeerd om standaard-app te worden. U kunt ze wel gewoon blijven gebruiken trouwens.


Klik op de Microsoft-programma's die u niet meer als standaard-app wilt terugzien

Als u het ongedaan wilt maken, opent u Stop Resetting My Apps weer (het is een portable programma, installatie is niet nodig, dus bewaar het installatie-bestand om het te starten!). Stop Resetting My Apps is simpel maar doeltreffend.

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen, Tweaks
Taal: 
Engels

inst

Website producent: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engelan_