Reageren

Stop Resetting My Apps

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Werktuigen, Tweaks
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Heb je er ook zo'n hekel aan dat Microsoft na sommige Windows 10 updates opeens je standaardprogramma's weer terugverandert? Steeds opnieuw standaardbrowser, -mailprogramma, -mediaspeler en meer instellen is een irritant klusje. Stop Resetting My Apps is een klein programmaatje voor Windows 10 alleen dat het wijzigen van je standaardprogramma's door Microsoft tegenhoudt.

Wil je niet Edge als browser, Mail als mailprogramma, Foto's als fotoviewer, Films en tv als mediaspeler en Groove Muziek als muziekspeler? Dan kun je dit wijzigen onder Instellingen | Systeem | Standaard-apps in Windows 10 naar bijvoorbeeld Firefox of Chrome, Thunderbird, IrfanView, VLC en AIMP. Het vervelende is echter dat Microsoft op gezette tijden, vooral na grote updates voor Windows 10, de neiging heeft om deze standaard-apps terug te veranderen in zijn eigen programma's.

Stop Resetting My Apps is een klein, handig programmaatje dat deze bemoeizucht van Microsoft tegengaat. Het werkt heel simpel: je klikt op de apps van Microsoft die je NIET meer als standaard-app wilt terugkrijgen (en waarvoor je dus al zelf een ander programma geïnstalleerd hebt), waarna er een rood bord met een stop-hand verschijnt. Deze programma's van Microsoft worden nu in het vervolg geblokkeerd om standaard-app te worden. Je kunt ze wel gewoon blijven gebruiken trouwens.


Klik op de Microsoft-programma's die je niet meer als standaard-app wilt terugzien

Als je het ongedaan wilt maken, open je Stop Resetting My Apps weer (het is een portable programma, installatie is niet nodig, dus bewaar het installatie-bestand om het te starten!). Stop Resetting My Apps is simpel maar doeltreffend.

inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk