Reageren

AxCrypt

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AxCrypt is een handig programmaatje dat je gegevens beveiligt tegen pottenkijkers door documenten en bestanden op je pc te versleutelen met een wachtwoord. Als je op je privacy gesteld bent is AxCrypt een prima programmaatje. De gratis versie wordt wel steeds beperkter helaas.

De encryptie die AxCrypt gebruikt (AES-128) zorgt ervoor dat deze bestanden vervolgens nauwelijks te kraken zijn - mits je een voldoende veilig (= lang en gevarieerd) wachtwoord gebruikt natuurlijk. Want de zwakke plek van encryptie zit altijd in het wachtwoord. De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256.

Door de integratie in de Windows Verkenner kun je met de rechter muisknop elk bestand op eenvoudige wijze versleutelen. Ook decryptie kan via de rechter muisknop. Je kunt gewoon op elk bestand rechtsklikken en kiezen voor AxCrypt. Voer dan een wachtwoord in en klik OK. AxCrypt beschikt nu ook over Secured Folders waar bestanden automatisch in beveiligd worden.

De gratis versie van AxCrypt wordt wel steeds beperkter helaas, door de Freemium-opzet. Je krijgt de eerste dertig dagen gratis de beschikking over alle functionaliteit en moet dan genoegen nemen met minder functionaliteit of gaan betalen.

Waarschuwing Vergeet niet je wachtwoord, want anders kun je je versleutelde bestanden niet meer openen.

Inst

Uitleg: 

Je gebruikt AxCrypt via het rechtermuisknop-menu in Windows Verkenner. Klik rechts op een bestand dat je wilt versleutelen en kies voor AxCrypt.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
gri_kenland