Reageren

AxCrypt

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (99 stemmen)
Actueel: 

8 november 2018
AxCrypt 2.1.1573 voor Windows is verschenen. In deze uitgave zijn diverse kleine verbeteringen doorgevoerd en foutjes opgelost. Ook is er nu een versie van AxCrypt voor macOS.

Beschrijving: 

AxCrypt is een handig programmaatje dat uw gegevens beveiligt tegen pottenkijkers door documenten en bestanden op uw pc te versleutelen met een wachtwoord. Als u op uw privacy gesteld bent is AxCrypt een prima programmaatje.

De encryptie die AxCrypt gebruikt (AES-128) zorgt ervoor dat deze bestanden vervolgens nauwelijks te kraken zijn - mits u een voldoende veilig (= lang en gevarieerd) wachtwoord gebruikt natuurlijk. Want de zwakke plek van encryptie zit altijd in het wachtwoord. De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256.

Door de integratie in de Windows Verkenner kunt u met de rechter muisknop elk bestand op eenvoudige wijze versleutelen. Ook decryptie kan via de rechter muisknop. U kunt gewoon op elk bestand rechtsklikken en kiezen voor AxCrypt. Voer dan een wachtwoord in en klik OK. AxCrypt beschikt nu ook over Secured Folders waar bestanden automatisch in beveiligd worden.

De gratis versie wordt wel steeds beperkter helaas, door de Freemium-opzet. U krijgt de eerste dertig dagen gratis de beschikking over alle functionaliteit en moet dan genoegen nemen met minder functionaliteit of gaan betalen.

Waarschuwing Vergeet niet uw wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer openen.

Categorie: 
Encryptie
Versienummer: 
2.1.1573 & 1.7.3156.0
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

AxCrypt maakte vroeger gebruik van OpenCandy om tijdens de installatie overbodige extra software en browser-werkbalken aan te bieden. Met de introductie van een 'freemium' (gratis en betaalde versies) lijkt dit niet meer het geval te zijn.

Na installatie dient u een geldig e-mail-adres op te geven, waarop u een activatie-code ontvangt.

Er wordt reclame gemaakt voor de betaalde variant van AxCrypt. De eerste 30 dagen krijgt u de functionaliteit van de betaalde versie tot uw beschikking. Daarna moet u kiezen voor de gratis versie.

AxCrypt 1 en 2 kunnen niet naast elkaar geïnstalleerd worden. Met versie 2 kun je wel met AxCrypt 1 versleutelde bestanden openen.

Uitleg: 

U gebruikt AxCrypt via het rechtermuisknop-menu. Klik rechts op een bestand dat u wilt versleutelen en kies voor AxCrypt.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_derland