Reageren

AxCrypt

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (115 stemmen)
Beschrijving: 

AxCrypt is een handig programmaatje dat uw gegevens beveiligt tegen pottenkijkers door documenten en bestanden op uw pc te versleutelen met een wachtwoord. Als u op uw privacy gesteld bent is AxCrypt een prima programmaatje.

De encryptie die AxCrypt gebruikt (AES-128) zorgt ervoor dat deze bestanden vervolgens nauwelijks te kraken zijn - mits u een voldoende veilig (= lang en gevarieerd) wachtwoord gebruikt natuurlijk. Want de zwakke plek van encryptie zit altijd in het wachtwoord. De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256.

Door de integratie in de Windows Verkenner kunt u met de rechter muisknop elk bestand op eenvoudige wijze versleutelen. Ook decryptie kan via de rechter muisknop. U kunt gewoon op elk bestand rechtsklikken en kiezen voor AxCrypt. Voer dan een wachtwoord in en klik OK. AxCrypt beschikt nu ook over Secured Folders waar bestanden automatisch in beveiligd worden.

De gratis versie van AxCrypt wordt wel steeds beperkter helaas, door de Freemium-opzet. U krijgt de eerste dertig dagen gratis de beschikking over alle functionaliteit en moet dan genoegen nemen met minder functionaliteit of gaan betalen.

Waarschuwing Vergeet niet uw wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer openen.

DL

Inst

Website producent: 
Uitleg: 

U gebruikt AxCrypt via het rechtermuisknop-menu. Klik rechts op een bestand dat u wilt versleutelen en kies voor AxCrypt.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland