AxCrypt

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (97 stemmen)
Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Actueel: 

7 december 2017
AxCrypt 2.1.1547 voor Windows is verschenen. In deze uitgave zijn diverse kleine verbeteringen doorgevoerd. Ook is er nu een versie van AxCrypt voor macOS.

Beschrijving: 

AxCrypt is een handig programmaatje dat uw gegevens beveiligt tegen pottenkijkers door documenten en bestanden op uw pc te versleutelen met een wachtwoord. Als u op uw privacy gesteld bent is AxCrypt een prima programmaatje.

De encryptie die AxCrypt gebruikt (AES-128) zorgt ervoor dat deze bestanden vervolgens nauwelijks te kraken zijn - mits u een voldoende veilig (= lang en gevarieerd) wachtwoord gebruikt natuurlijk. Want de zwakke plek van encryptie zit altijd in het wachtwoord. De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256.

Door de integratie in de Windows Verkenner kunt u met de rechter muisknop elk bestand op eenvoudige wijze versleutelen. Ook decryptie kan via de rechter muisknop. U kunt gewoon op elk bestand rechtsklikken en kiezen voor AxCrypt. Voer dan een wachtwoord in en klik OK. AxCrypt beschikt nu ook over Secured Folders waar bestanden automatisch in beveiligd worden.

De gratis versie wordt wel steeds beperkter helaas, door de Freemium-opzet. U krijgt de eerste dertig dagen gratis de beschikking over alle functionaliteit en moet dan genoegen nemen met minder functionaliteit of gaan betalen.

Waarschuwing Vergeet niet uw wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer openen.

Categorie: 
Encryptie
Versienummer: 
2.1.1547 & 1.7.3156.0
Laatst gewijzigd: 
7 december 2017
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

AxCrypt maakte vroeger gebruik van OpenCandy om tijdens de installatie overbodige extra software en browser-werkbalken aan te bieden. Met de introductie van een 'freemium' (gratis en betaalde versies) lijkt dit niet meer het geval te zijn.

Na installatie dient u een geldig e-mail-adres op te geven, waarop u een activatie-code ontvangt.

Er wordt reclame gemaakt voor de betaalde variant van AxCrypt. De eerste 30 dagen krijgt u de functionaliteit van de betaalde versie tot uw beschikking. Daarna moet u kiezen voor de gratis versie.

AxCrypt 1 en 2 kunnen niet naast elkaar geïnstalleerd worden. Met versie 2 kun je wel met AxCrypt 1 versleutelde bestanden openen.

Uitleg: 

U gebruikt AxCrypt via het rechtermuisknop-menu. Klik rechts op een bestand dat u wilt versleutelen en kies voor AxCrypt.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Volgens mij hebben hackers dit programma via een emailbijlage op mijn computerbestanden gezet. Overals staat de extensie .serp achter.
Kunnen de programma makers dit ook ongedaan maken?
Ze vragen namelijk voor €700,- bitcoins losgeld.
Als het gewoon een programma is moet dat toch kunnen?

Dat klinkt alsof je slachtoffer bent van ransomware (gijzelsoftware). Aan te raden is om een pc expert of iemand in je omgeving met verstand van computers in te schakelen om te kijken wat er te redden valt.
 

Ik heb nog steeds de hele "oude" 1.7 bevalt mij prima, zou niet weten waarom ik naar de "nieuwe" moet overstappen.

Wat is het verschil tussen sluiten en afmelden ?

Meen toch weten dat dit een site was voor gratis software.
Past Axcrypt hier dan nog op?
Inderdaad 7-zip is een goed alternatief.

AXCrypt 1 is ook hier nog te downloaden en meer versies dan op Sourceforge.
Geen gezanik over e-mail-adres opgeven en activatiecode, geen reclame voor de betaalde versie.
http://www.oldversio...

Of gewoon hier zoals in het artikel vermeld staat:

Een 1.7 versie moet je hebben.
http://www.oldversio...
Niet die antieke rommel die op SourceForge staat.

Of 'gewoon' de nieuwste versie installeren en een tijdelijk e-mail adres opgeven via bijvoorbeeld nada temporary email. Wordt zonder meer geaceepteerd. Zodra je de code binnen hebt en hebt geregistreerd dan ASxCrypt blokkeren in de firewall. Krijg je ook geen gezeur en/of reclame achteraf.

"De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256." Je kunt ook gewoon 7-Zip (gratis) gebruiken om bestanden te versleutelen met AES-256.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grie_enland