Reageren

Maxthon Cloud Browser

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (60 stemmen)
Actueel: 

12 oktober 2018
Maxthon 5.2.5.1000 is verschenen. In deze uitgave van de browser zijn fouten opgelost .

Omschrijving software: 

Maxthon Cloud Browser is een van oorsprong Chinese browser die - net als Safari en Chrome - gebruik maakt van WebKit als rendering engine. Maar u kunt ook wisselen naar de Trident-motor van Internet Explorer. Maxthon is volgepakt met allerlei extra mogelijkheden en functies.

Maxthon heeft een kenmerkende zijbalk voor functies als favorieten, downloadbeheer, feedreader en meer. Verder kent de browser vele mogelijkheden met onder andere Magic Fill (wachtwoordbeheer), Bestandsopname (media op websites), Vastleggen (screenshot), Google Translate, een online Kladblok (SkyNote) en een nachtmodus (waarbij de interface donkerder wordt).


Maxthon met zijbalk

Maxthon zit volgestopt met allerlei handige snufjes. Zo kun je bijvoorbeeld heel snel allerlei zaken monitoren (cpu-gebruik, download- en uploadsnelheid, geheugengebruik en IP-adres). Verder kun je de functies natuurlijk nog uitbreiden met extensies, die je ook weer aan de zijbalk kunt toevoegen.

Maxthon is een uitgebreide browser met veel mogelijkheden.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
5.2.5.1000
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Haal bij de installatie het vinkje weg bij UEIP (User Experience Improvement Program) dan worden geen gegevens over uw pc en besturingssysteem verzonden naar Maxthon. Als u niet wilt dat bezochte webadressen en zoekopdrachten naar een Chinese server verzonden worden dan moet u ook de Url Security Check uitschakelen.

Klik op Geavanceerd en haal het vinkje weg als u Maxthon niet als standaard browser wilt instellen.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens

16 juli 2016
Maxthon stuurt ongevraagd gebruikersinformatie naar China, zo ontdekten Poolse onderzoekers. Ook als je bij de installatie het vinkje weghaalt bij UEIP (User Experience Improvement Program) dan worden gegevens over pc, besturingssysteem én bezochte webadressen en zoekopdrachten naar een Chinese server verzonden.

Update
In een reactie stelt de CEO van Maxthon dat het probleem inmiddels opgelost is en dat als je het vinkje weghaalt bij UIEP er geen info meer verzonden wordt. Het doorsturen van urls was onderdeel van de link scanner om schadelijke websites te ontdekken. Deze url security check is nu echter ook uit te schakelen.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland